ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Ами, ако стигне до ушите на нашите

Ами, ако стигне до ушите на нашите

Ами, ако стигне до ушите на нашите
Здравейте. За някои моята история ще се стори обикновена, но за мен е от изключително значение. На кръстопът съм, не знам какво да направя, а ако нашите разберат за намеренията ми, ще ме убият.

На 19 години съм и живея в малко градче. Ясно ви е, че там всеки знае всичко за всеки. Животът ти е на показ. Ако решиш да започнеш връзка, то се оказва, че момчето ти е или съсед, или братовчед.

Една сутрин в кафенето, където си пием кафето една група, влезе симпатично и високо момче. Харесах го от пръв поглед, явно и той ме харесваше. Почувствах, че ще се получи между нас.

Едно от момчетата го познаваше и го покани при нас. Той седна до мен. Започна да ми разказва, че работи в Италия, че е доволен от това, с което се занимава. Започнахме да се срещаме, дори два пъти ходихме до близкия град.

Забравих, да ви кажа, че той е 10 години по- голям от мен.Не намирах това за важно. Просто ми беше приятно с него.Но след известно време изчезна. Не се появи почти три месеца.Беше ми тъжно, че не се обади.

И изведнъж, ето го отново в нашето кафене. Говорихме дълго, показа ми снимки от Италия. Беше в много приповдигнато настроение. Изненадващо за мен, той ми направи предложение за женитба. Дойде ми като гръм от ясно небе.

Не знаех какво да му отговоря.А и нашите, ако разберат за тази връзка, ще ме убият. Сега се чудя, дали да замина с него тайно в Италия или да кажа на нашите, с риск да понеса кавгата.

А срокът, който ми даде за отговор изтича след три дни. За това реших да ви помоля за съвет, кое според вас е правилното решение ?

Коментари (20)

Изпрати
Андпеана
Андпеана
06.06.2015 15:55
Здравей Не прави грешката да криеш от вашите.Родителите са всичко на този свят.Според мен и моя съвет е да им споделешишза тази връзка.Запитай все пак и себе си достатъчно ли го познам този човек за да се умъжа и да тръгна?.Не прави грешката да не им кажеш и и да избягаш.Ще стане по лошо ако тръгнеш без дори и да им кажеш.Според мен ще дойде време в което ще съжаляваш, че не си им казала.Нсе пак успех решението си е твое.
0
0
Потребител#156810
Хайде и аз да се включа. Щом този човек си идва през няколко месеца от Испания, значи има нещо гнило в тази работа. Лично аз никога не бих тръгнала ей така с непознат човек, пък камо ли да се оженя за него. Такива хора набелязват своята жертва по този начин. По-добре кажи на родителите си те са единствените хора, който ще ти дадaт най-добрия съвет.
2
0
Елена
Елена
27.12.2013 20:30
Замисли се кой мъж на 29 би предложил брак на момиче на 19 САМО след ТРИ месеца! Колкото и да си хубава и т.н. вземи думите на всички тук предвид, че той има лоши намерения. Кажи на родителите си, нека да знаят, защото той може и дори да е познат на полицията за трафик. Не се мами, всички тук ти казват едно и са прави - НЕ ТРЪГВАЙ!
0
0
Ана
Ана
27.12.2013 20:24
Момиче, и аз съм от малък град. Майка ми е полицай и ми е казвала, че точно така мамят млади момичета да стават проситутки. Не се поддавай, не можеш да се отървеш после, ще ти вземе и паспорт и всичко и край!
0
1
ЕЛИ
ЕЛИ
22.11.2013 15:45
Потрес...
1
0
п.
п.
12.11.2013 14:08
Мен ме притеснява мисълта колко ли други такива момичета има, които попадат в подобни капани, но не са стигнали до идеята да я споделят с някого или някъде за да искат съвет.
Истотрията ти звучи като от приказките(те момичетата нали за това мечтаят), но се замисли колко от тях са ралност. Хората са много по сложни от пепеляшка и принца. Не може ето така да се появи някой си от нищото, който те познава от няколко, с предложение за брак и да ти дава и срок за отоговора. Ако държи на теб и е стигнал до заключението че иска да се жените, значи нищо няма да му коства да се запознае с вашите, да те изчака да порастнеш, да си приключиш каквото имаш да приключваш, да инвестира време в това да те убеди, че е сериозен...Защо ти е дал срок? За да те изнесе извън страната може би, да те видим как ще се оправяш след това. Замисли се и за родителите си, дали ще са щастливи да им отнемеш възможността да те спрат, защото заминеш ли може би никога няма да те видят пак.
Обмисли много сериозно какво се случва в момента, излез от кристалния балон на наивното ,влюбено, готово на спонтанни решения, лесно за манипулиране момиче, и аз ако бях на теб, бих го обадил в полицията.
1
0
Alisha Vasileva
Alisha Vasileva
12.11.2013 13:37
Сподели с майка си и баща си ,за да не съжаляваш после.
1
0
гошо
гошо
17.09.2013 07:00
Чист сводник си е тоя .
1
0
Desislava
Desislava
15.09.2013 21:31
И на мен ми звучи като сводник. Не прави глупости, за които ще съжаляваш цял живот! Ако беше сериозен нямаше да изчезва и да се появява от нищото и извежнъж с предложение за брак! Ако държеше на теб и искаше да имате връзка поне щеше да ти се обажда и да се интересува от теб. А човек, които мисли сериозно за брак, винаги би пожелал да се запознае с роднините ти и не би ти давал срокове! Колкото и да ти се струва прекрасно и едва ли не, че той е принца на белия кон, бъди умна и не позволявай да те лъжат по толкова плосък начин...
0
0
wal
wal
15.09.2013 21:01
Абсолютно съм съгласна че прилича на сводник.И как така ще нараниш вашите, те със сигурност ти мислят само доброто.Да отиди снего но после съм сигурна че ще съжаляваш.Но зависи какво искаш от живота,може и да ти хареса.
0
0

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: