ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Нараниха ме в най-щастливия ден в живота ми

Нараниха ме в най-щастливия ден в живота ми

Нараниха ме в най-щастливия ден в живота ми
Искам с някого да споделя, нещо което много ме разстрои в най-щастливия миг в живота ми. Защо хората са толкова лоши, че не оставят другите да бъдат поне за малко щастливи.

Преди две седмици ни се роди син. Дете на една прекрасна връзка. Обичаме се и се разбираме със съпруга ми. Но в деня на раждането започна голям проблем с името на новородения ни син.

Със съпруга ми се бяхме разбрали да носи името на моя баща. Решението ни беше общо. Но за моя огромна изненада, зълва ми, която не е женена започна да настоява за името на баща си, който е починал.

В разправията беше подкрепена и от свекърва ми, естествено. Чувала съм, че първо дете не се кръщава на починал човек. Пък защо живият му дядо да не се радва ?

Остана все пак името, което ние с мъжа ми бяхме избрали, но сега не мога да ги понасям и двете. Те не ми дадоха да изживея нормално радостта от раждането на детето си. Как ще живея с тях ? Те ми отровиха радостта.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (11)

Изпрати
Цвети
Цвети
21.10.2015 11:29
По традиция първото дете се кръщава от майката,но никога на мъртвец.Аз дори и на третото си дете сама дадох името.Моята свекърва също изрази желание поне то да носи името на мъртвият и съпруг,когото дори не съм виждала.Обясних и го точно и ясно,когато тя е раждала децата си е имала възможност да ги нарече както желае,сега аз раждам,значи аз избирам.Когато тръгнах да раждам второто си дете,съпругът ми,ми каза,че много харесва името Едуард,на него също му отказах,аз живея в България,горда съм,че в семейството ми всички носим български имена,и децата ми също ще носят такива.Заедно измислихме Емил,Калоян и Мира.И понеже не мисля да спирам до тук,имаме планове и възможности да отгледаме поне още две деца,те също ще носят български имена.
0
0
Ани1
Ани1
19.03.2015 21:27
Нашата дъщеря е кръстена на себе си. Майка ми също настоява, но бях твърдо против. Живеем в 21 век. какво е това, ще го кръстя на свекъра/свекървата на не се сърдят.
1
1
Мими
Мими
16.02.2015 16:39
Явно и двете са си лоши. Не причината е името на детето. Просто това е било претекст. Така, че мили родители , радвайте се на най-скъпоценния дар -детето. Важното е вие да му харесвате името.Не слизайте на тяхното ниво.Гледайте напред и очаквайте хубавите емоции от малките ангелчета.
1
0
Една
Една
07.07.2014 08:22
Това не се забравя цял живот.Собствената ми майка ми го причини. Опитай да ги игнорираш, радвай се на детето си и се разбирай със съпруга си.
2
0
Поредната снаха
Поредната снаха
08.11.2013 02:26
Аз като родих първото си дете решихме с мъжа ми да го кръстим на свекъра ми независимо дали е момче или момиче. Разсърди се свекито. Тогава се започна следното: ако е момиче се кръщавало на свекървата, ако е момче на свекъра. После започнаха едни приказки, че единствената благодарност, която едно дете можело да прояви към родителите си е да си кръсти децата на тях ( т.е. по тази логика ти трябва да имаш поне четири деца) и т.н. Много ми е интересно, ако една двоика реши да има само едно дете това значи ли, че момичето не е благодарно на майка си и баща си, че са я родили и отгледали? А ние просто искахме да зарадваме човека, защото беше се разболял докато бях още бременна, така да се каже сила за живот да му вдъхнем. Угодия на свекърва няма. Както ти решиш така ще го кръстиш. И аз като теб съм с неомъжена зълва и и казах тя да си кръсти детето на нея като толкова много иска. От там нататък и дадох свободно и проблемите значително намаляха. В крайна сметка ти ще си тази, която най-често ще казва името на детето си и то не може да ти е натрапено. Остави ги да си живеят живота, не си трови нервите с излишни глупости, колкото по-малко внимание им обръщаш толкова е по-добре за теб. Както казах по-нагоре: Угодия на свекърва няма, а неомъжена застаряваща зълва е по-зле и от свекърва.
3
1
АНОНИМНА
АНОНИМНА
07.11.2013 05:44
МИЛА ТЕПЪВА НЕПРИЯТНОСТИТЕ ТИ ЗАПОЧВАТ. АЗ ИМАХ СЪЩИЯТ ПРОБЛЕМ С БАБАТА И СТРИНКАТА НА МОЯТА ПОЛОВИНКА. СВЕКЪРВА МИ НЕ ЖИВЕЕШЕ С НАС. СЛЕД 1Г И 10 МЕСЕЦА РОДИХ ОЩЕ ЕДИН СИН И ПОПИТАХ ТАТКОТО ОТНОВО ЗА ИМЕТО НА БЕБЕТО. ТОЙ КАЗА КАКТО РЕША, НО ЩЕ БЪДЕ ЩАСТЛИВ АКО ДЕТЕТО НОСИ ИМЕТО НА БАЩА МУ. НЯМАХ НИЩО ПРОТИВ ИМЕТО НА ПОЧИНАЛИЯТ МИ СВЕКЪР ДОРИ И ЗА ПЪРВОТО ДЕТЕ, НО НЕ СМЕТНАХ ЗА НЕОБХОДИМО НЯКОЙ ДА ДИКУВА ЖИВОТА МИ. ЗАЯВИХ ЧЕ АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МЕ ПРИНУЖДАВАТ БАБАТА И СТРИНКАТА НЯМА ДА ПОДНОВЯ ИМЕТО НА СВЕКЪР МИ. Е ТАКА ЧЕ ВНИМАВАЙ С ТЕЗИ ДВЕ ЖЕНИ. НЕ СЕ СЪРДИ ТЕ ВСЕ ОЩЕ ОБИЧАТ ПОЧИНАЛИЯТ ТИ СВЕКЪР, НО ТИ ПО-СКОРО НАПРАВИ НЕЩО,АКО МОЖЕТЕ ПРЕМЕСТЕТЕ СЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ДРУГАДЕ. УСПЕХ.
0
0
Маги
Маги
14.07.2011 20:43
Случва се навсякъде, но все пак и те са имали мечти един ден да имат внук и да носи името на дядо си, а той е бил наистина добър човек. Според мен няма значение, че човекът е починал и светците са горе на небето, но ние кръщаваме децата си на тях за да им бъдат закрилници, така че нищо лошо не е трябвало да се стига до напрежение. На мен поради тази причина ми се наложи да родя 3 дете, защото не знаех, че свекърва ми много е искала това име, за това когато се роди трето ми дете направо го записах с това име, тъй като имате щастлив брак. Гледайте да оправите нещата, защо не го обсъдихте предварително със съпругът си, ами той може да не иска да е на вашия баща.
1
3
Elena
Elena
04.06.2011 19:00
Детето си е ваше и вие си избирате как то да се казва. Когато зълва ти си роди, нека тя да го кръсти на баща и щом толкова иска.
5
0
Гери
Гери
17.05.2011 15:38
Мила, грешката ти е там, че изобщо си кръстила детето на някого, трябваше да избереш на мъжа ти.
2
1
kiki
kiki
11.05.2011 19:11
Съгласна съм с първия коментар. Не позволявайте на никой да ви се меша.
3
0

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: