Съдба или скапан късмет

Съдба или скапан късмет
Здравейте, аз съм момиче на 19 години, живея в малък клюкарски град на име Ботевград. Не знам към кого да се обърна и реших да споделя някъде историята си.

Мечтата ми е да се занимавам с изкуство да стана режисьорка или сценаристка и съм готова почти на всичко за тази моя мечта. Но нещата в моят случай не са толкова лесни.

Никога не съм имала сплотено семейство и с години наред гледах драмите между баща ми и майка ми. Баща ми беше местен бизнесмен, държеше ресторант, двамата с майка ми имаха официален развод, но живяха под един покрив, просто в две различни стаи.

Той много искаше да поема бизнеса му, но аз не исках, развратния му живот, любовниците, приятелите, които бяха с него само заради това, че им плаща сметките ме очуждиха и огорчиха до крайна степен.

Не исках да съм част от неговия живот, дръпнах се настрана, защото не можех да дишам въздуха на онази кръчма с лицемерни хора.

Продължението, преди една година баща ми умря внезапно, остави ме в пълно неведение за случващото се с ресторанта му. Приятелите му, които до смъртния му час пиеха с него на масата започнаха да си търсят и да си искат разни вещи и неща.

Не оторизирани лица(лихвари) започнаха да си търсят стари борчове и да правят разни предложения. Научих, че има неизплатени заеми на стойност над 50 000лв. към банките. Целият ми живот се преобърна, а хората ме обвиняваха за дето не съм била до него.

Взех решението да продам стария ресторант за да покрия заемите и да мога да започна на чисто да следвам моите мечти.

Но нещата не се развиха както очаквах, благодарение на нелоялни брокери, адвокати и потенциални купувачи продажбата се забави до ден днешен и най-малкия лъч надежда вече се изпарява.

Бившата любовница на баща ми най-безцеремонно ме осъди за 5 000 лв. въз основа на запис на заповед и положението става още по - критично. Носят се слухове из малкото ни градче, никой ми няма доверие, всички ми пречат, а напрежението расте.

Вече не знам къде и как да напиша или да кажа, че просто искам да скъсам всякакви връзки с миналото си и да започна на чисто. Не знам как да го кажа, това че искам нещо различно. Не знам как да спра хората да не ме съдят за това, че съм различна!

Кажете ми, това съдба ли е, или скапан късмет ?

Коментари (6)

Изпрати
камелия
камелия
05.09.2013 20:40
отказ от наследство,губиш активите и пасивите и почваш на чисто
1
0
андрей
андрей
01.09.2013 08:11
хубави съвети ти дават,можеш и друго да направиш,да се махнеш от там и да следващ това което искаш,хората са си хора-безгранични са в своята алчност,в малките градове хората са така
1
0
Илиана
Илиана
30.08.2013 18:14
Отиваш при нотариус , правиш отказ от наследство, вписвате го в съответната на района служба по вписвания /там където се вписват имотните сделки/и се приключва, не получаваш нито пасиви нито активи от наследството на баща си. А хората ги остави да си говорят, каквото и да правиш и където и да си винаги ще има хора които си нямат друга работа.
1
0
da
da
29.08.2013 19:42
Провери при адвокат-мисля,че има възможност при условие,че се откажеш от наследството на баща си се освобождаваш и от дълговете му!!!Просто потърси професионален съвет!Не слушай този и онзи,защото си много млада и всички ще те лъжат!!!
0
0
Хриси
Хриси
07.12.2011 13:55
Не се предавай, бори се! Може би това да е вид изпитание относно бъдещето ти. Вярвай в себе си, в това че си различна от другите, по добра, възпитана и умна. След време хората ще те помнят с добро, БЪДИ ЧОВЕК, УСПЕХ
Майка ти къде е? Подкрепя ли те? Дано е до теб
2
0
момче на 22
момче на 22
28.11.2011 22:52
Толкова типична българска история. Разбирам те поне донякъде как се чувстваш. В цялата ни държава отношенията между хората се основават на лъжи и общи интереси, всичко е една илюзия, с малко изключения. Единственото, което мога да ти препоръчам е да не се отказваш!!! Това е най-важното. След всяка тъмна нощ следва светъл ден! Трябва да се стегнеш, да събереш силите си и да се оправиш със завещанието от баща ти. Това няма да те преследва цял живот, само веднъж се иска да го уредиш. А и тъй като искаш да започнеш на чисто имаш късмета да си на 19 години, една възраст в която почти всеки прави драстична промяна в живота си. Не знам подробности, т.е. колко стабилна ти е социалната среда там - приятели, приятел, роднини.. Щом си на 19 значи трябва да следваш нещо или да ти предстои, ако е така то София ти е наблизо или пък в чужбина може да пробваш. Животът ти тепърва започва и няма какво да губиш! Успех!
0
0

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: