Ezine.bg»Споделени Истории»Гореща Тема»Естествена красота или естетична хирургия

Естествена красота или естетична хирургия

Ива БорисоваИва БорисоваНовак / Автор
Естествена красота или естетична хирургия
Кое е секси в днешно време?

Естествена красота или естетична хирургия

Красотата е много важна част от нашето ежедневие. Днешното поколение е свидетел за това как за има няма 20 години се трансформираха възприятията, за това кое е красиво или не. И докато преди години бледият тен на лицето, румените бузи и закръглените форми на тялото са еталон за красота, то сега слънчевият или изкуствен загар, изпито лице, слабата фигура, силно подчертана гръдна обиколка и обемни устни са желаната формула отговарящо на понятието за женска красота.

В днешно време красотата е силно комерсиализирана. Всяка жена би искала да изглежда като поп-фолк певица или поне като ангел на Виктория Сикрет. И това не е случайно. Красотата на жената в историята не веднъж е била обожествявана. Хората, в частност жените, се чувстват длъжни да изглеждат добре и млади за по-дълго време.

Смятате ли обаче, че единствения начин да бъдеш красив е да влезеш в някакви изкуствено наложени норми?

Хората казват, че красотата в един човек не може да бъде само външно отражение. Тя е комплекс от визия, характер и душевност. Тя е излъчване.

Но кое определя външната красота?

Симетрията на чертите на лицето или стройната фигура?

В Дневен Египет например симетрията е от голямо значение. Идеалната жена трябва да притежава красиво лице и стройна фигура. Дрехите, прическата и аксесоарите също са били много важни критерии за красотата.

Египтянките са се грижили за кожата на лицето и тялото си. За да хидратират максимално кожата си, те са се къпали в благовонни масла. Те са й първите жени в историята започнали да боядисват косите си с къна.

Двадесети век се характеризира с „освобождаването“ не жената. Тя става самоуверена, независима, амбициозна, с изискани маниери. Навлиза и естетичната хирургия с помощта, на която всеки може да си извади едно-две ребра за да има по- тънка талия, да си уголеми устните или гърдите, да си направи ноктопластика и непременно някой друг ред изкуствена коса.

Споделете и своето мнение.

На кое залагате –естествена красота или естетична хирургия?


Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (1)

Изпрати
Деси
Деси
01.03.2013 11:10
Аз определено съм за естествената красота, но не трябва да забравяме, че и тя не благодарение само на Господ. Една жена е длъжна да поддържа външния си вид. Колкото и да е красива, ако не полага усилия за да поддържа фигурата си кожата на лицето и тялото, тя много бързо ще се "изхаби" и дора много по разно от 40-годишна възраст.
За естетичнатаа хурургия, нямам нищо против, стига тя да е прилагана умерено и спрямо даденостите на жената. Но в много случай, жените прекаляват в опитите си да бъдат красиви, а резултата става потресаващ.
1
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: