Животът в България

Животът в България
Не знам от къде да започна. Това може би ще ви прозвучи като изповед, не история. Макар, че съм само едно обикновено момиче на 15г, аз напоследък забелязвам колко пропадаме като държава.

Ние бяхме стойностна държава с велики предци и герои в историята ни. От политиката зависи животът ни, а тя не е от най-добрите в Европа. На повечето от вас не им се слуша за правителството ни, за това малко ще се отклоня от тази тема.

Животът тук все повече се променя и то в лоша посока. Чудя се защо повечето хора са толкова озлобени. В днешно време е много трудно да създадеш истинско приятелство, да общуваш нормално с непознати. Аз лично имам 2-3 приятелки, но поне са истински.

Изумявам се на днешните, така наречени момичета "кифли". Известни са, имат много приятели. Но това дали са истински приятели? С тези снимки по фейсбук. . аз намразих фейсбук именно заради тях. Замислете се. . те са леки момичета, с тонове грим, ако ги потупаш по главата цял облак ще излезе от лицата им.

Обличат се. . меко казано като уличници. Може би за това имат толкова приятели, най-вече момчета. Да, и аз се гримирам, но в рамките на нормалното за възрастта си, това не е престъпление, но те са просто. . странни. Как могат да се мислят за велики, нямам думи наистина. .

Нашето поколение тийнейджъри не върви на добре. Все по-малко хора четат книги и обръщат внимание само на социалните мрежи, дискотеките, нощните барове и т. н. "Готините" в училище се поиграват на различните деца, тоест на нормалните и това повлиява на психиката и чувствата им.

Понякога съм се опитвала да се поставя на тяхно място и изобщо не е приятно. Като слушам родителите си как разказват за техния пубертет, знам че те са се забавлявали и са имали истински приятелства. За жалост вече нещата не стоят така, както са стояли в 80-те, 90-те години.

Не говоря само за това, а за голяма част от народа ни. Вече има все повече измамници, не само телефонни, а всякакви. Толкова ли сме алчни и жалки? !

Все още се питам дали съществува перфектното момче или момиче. . . Няма перфектни хора, но няма ли някое свястно, добро момче, възпитано, което да не пуши, да не псува, да не е поредният хулиган, да се държи добре, да е приятелски настроен, да е умен? ! Толкова ли няма такива хора днес? !

На мен ми омръзна от всичко това. Съжалявам ако съм подразнила някого с историята си, но някои от вас може би ще ме разберат. Надявам се да има хора, които мислят като мен.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (15)

Изпрати
john 5
john 5
10.04.2015 12:37
Всичко, което си написала в статията си е ВЯРНО !! На 100% съм съгласен с това.. Дано има повече такива момичета с мозък в главата :)
1
0
nqkoq si
nqkoq si
17.09.2013 17:32
Май е по-добре детето да беше запазило хубавото си мнение за себе си, защото тя се е надявала като го сподели с всички вас, тук в езине.бг, някой да я разбере. Аз лично мисля, че всичко, което е написала е самата истина.
0
0
до мклично
до мклично
16.09.2013 15:36
не си прав - к..вите са си к..ви - те си мислят, че са добре, но останалите (като мен и много други, очевидно)се държат на страна не защото завиждат, а защото ги е гнус. аз съм на 30 и съм достатъчно добре и не ми харесва това, което се разпространява от популярната култура - не мечтая да приличам на парцал и да ме харесват грозни и тъпи мутри. не съм тръгнала да проповядвам морал, но факт е, че това поведение започна прекалено да се налага - да кажеш, че е хубаво да си к..ва, защото ти дават разни неща е просто смешно, както и това, че свестните момчета били все грозни и дебели - може според теб да са грозни. според мен пък са грозни дебеловратите.
2
0
за съжаление
за съжаление
16.09.2013 15:26
за съжаление всичко написано не важи само за нашата държава, а за целия западен свят, и не е свързано по никакъв начин с политиката (как пък моралът на кифлите може да е свързан с правителството?!). лошото е, че и в арабския свят не са по-добре - не съм сигурна каква е идеята на това писмо-изповед, но ако авторката мисли, че има къде да избяга, жестоко се лъже.
0
1
Solaris
Solaris
16.09.2013 06:36
Ха ха ха една жена, защо пък реши, че съм мъж ?! А дори и да бях, не виждам откъде-накъде някой ще ми забрани да влизам в който сайт си искам ? Жена съм, и пак ми е смешна цялата ви просташка малка женска агитка дето се е събрала тука ! Разбира се че повтаря неща които и казват възрастните, не се ли намери един да каже нещо по-интересно, че само клишета слушам и е много досадно, или дайте някакво решение като е толкова кофти всичко ! Само знаете да се вайкате като баби.
1
0
С.Д.
С.Д.
14.09.2013 01:37
ей ти си някакво чудо, бях се отчаяла от днешните "пубери"обаче ти ми върна надеждата има и нормални не само малоумни чалгапоследователи само така момиче бъди стойностна не парцал с тонове грим
1
0
една жена
една жена
13.09.2013 13:13
Изобщо не подкрепям мклично и Соларис. Вие, мили мъже с такова мнение си затваряйте устите, защото нямате никаква работа тук в този женски сайт. Това момиче осъзнава какво става в нашата държава и може би не само тук, докато вие си живеете в някакъв измислен свят и всичко мислете, че е готино. Въпреки, че тя е само на 15, поне разбира развитието на народа ни, тя не се прави на зряла, тя е права!
0
0
...
...
12.09.2013 22:30
мклично детето разбира явно повече от теб. Ако ти живееш в някой розов свят и време да прогледнеш. Точно такива кифли идват да управляват държавата. Представяш ли си, че на детето ти може да преподава някоя като черната златка, която даже не знае държавите, пък да не говорим за столиците. Или да те лекува някой доктор, който си е купил дипломата. И май като се замислиш излиза, че тя го е осъзнала малко по- рано от теб а?
0
0
Solaris
Solaris
12.09.2013 21:42
мклично, ако ти си и МК, както предполагам, много ме кефят коментарите ти и почти винаги си много прав ! Само че повечето смешковци тука предпочитат да си затварят очите за истината и си пеят все една и съща песен ; да, истината боли, мили момичета и момчета, но ако не ви е кеф да я чуете, защо изобщо търсите съвет ?
0
0
Димитър
Димитър
12.09.2013 21:15
Тези ,които се мислят,че са прави като мклично да НЕ пишат тука .Момичето е много права и съм съгласен с нея ,а аз съм на 16г.
0
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 8
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: