Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Къде бъркам, че ми ги говори такива?

Къде бъркам, че ми ги говори такива?

Къде бъркам, че ми ги говори такива?
Здравейте, прекрасни (сайт и потребители/ки). Редовно Ви чета и съм много добре настроена към сайта като цяло. Та ето защо сега пиша аз- на почти 22 години съм, приятеля ми е на 24. От различни български градове сме, но се срещнахме тук, извън България, където и двамата имаме свои нови животи. Всичко започна докато живеех с бившия с приятел-човек, който ме накара да ме е страх от хората, от мъжката част; отнасяше се с мен все едно аз нямах право на мнение; унижаваше ме пред хората и пред самата мен и тнт. По случайност се сприятелих с едно момиче и ходих често да я виждам в квартирата, в която живееха още 2 момчета и Той, но дотогава него не го бях виждала. На едно парти, преди дискотека, у тях още с влизането си се натъкнах точно на него- здрасти, аз се казвам така и така и до там, нищо съществено (освен, че ми пламна огънчето веднага). В клуба после той беше DJ и стоейки на пулта, забелязвах погледите, на които отвръщах. До този момент не бях поглеждала друг освен въпросния бивш, с който както казах вече броях дните да се разделя, но не и с умисъл за смяна с друг.

Както и да е след няколко питиета аз се отпуснах да танцувам и реших да си поръчам песен, като се качих да си чакам реда на пулта. В този момент той ми подадае ръка и ме издърпа иззад останалите. Лекичко ме прегърна и ми позволи да си избера сама песен, докато и дамата танцувхме почти залепени един за друг. След 5 мин приятелките ми ме дръпнаха долу, като буквално ме попитаха какво правя, не съм ли видяла, че точно преди това той се е целувал с дуго момиче- стана ми много гадно, последвано от смс-караница с бившия ми защо още не съм се прибрала. Извиках си такси и го чаках седнала на тротоара отвън, разревана като магаре когато Той дойде при мен да ме навива да вляза пак- не му обърнах внимание и без да казвам каквото и да е се прибрах.

Малко след случката криво-ляво се откъснах от ада, изнесох се да живея на друго място и започнах отново да ходя на гости на момичето в квартирата им. Там лека полека започнахме да се засичаме с моето момче. . оставах при него за филм или питие- без да правя нищо глупаво, както и той стоеше на прилична дистанция. На един рожден ден обаче, пийнали, се прибрахме у тях и спахме заедно (след вече месец "приятелство"). Мислих си, разбира се, че за него целта е била точно тази и след това всичко ще приключи (всички бяха на мнение, че той само ме използва и ще съм наранена накрая). Както и да е, след още няколко нощи заедно го попитах какво правим за напред и получих отговор- Моя си!
Така се преместих в тяхната квартира и 5 месеца живеехме заедно там. През това време той отиде в Париж по работа, като аз бях с него за няколко сни на екскурзия- беше невероятно. Така постоянно заедно, обичахме се, всичко беше страхотно. Преди 2 месеца се наложи да се преместим при нашите (които също са тук) и сега живеем заедно при тях. Обичам го и знам, че и той ме обича, но тук идва и проблемът.

От известно време постоянно ми повтаря - държиш се детински. Има случаи в които ми прави ненужни забележки, аз се нацупвам- той пак казва, че се държа детски; разсърдва се за глупости, като кажа нещо, което не му е угодно; на моменти е адски изнервен и си го изкарва на мен. На няколко пъти вече се случва да се караме ужасно и той да ми говори лошо, да ме разплаква, да ме обвинява. . . Постоянно иска да се променя- да не съм му държала сметка (въпрос защо караш толкова бързо или защо излизаш с приятел в единият ми почивен ден, при положение, че само това време имаме да излезем заедно). При почти всяка караница ми заявява, че си събира нещата и си тръгва. След 2 месеца сега настоява да се изнесе от жилището на нашите, без да го интересува мнението ми. Преди дни от сутринта започна да ме игнорира, да не вдига, да не отговаря и на въпроса ЗАЩО? - имаме да си изясняваме някои неща, ще разбереш като се прибера. . говори ми на име (а допреди се наричахме с умалителни думи-знаете. . ); в яда си (който напоследък е страшно голям към мен) ми каза неща от сорта на "ай сиктир" и "като не ти харесва си намери друг, не съм единствения", "ти знаеш ли колко ме изнервяш", "като залепена си за мен, имам нужда да се разсейвам и да разпускам"- неща, които аз няма да си позволя да му кажа.

Обичам го с цялото си сърце, но вече стигам предела във връзка с преживяния ад в минлата ми връзка. . . . Чувставам се много тъжна, наранена даже от поведението му. . не разбирам какво не му харесва и къде бъркам- може би в това, че иска от мен да променя характера си и да съм като камък при нападките и забележките му. На моменти вече мисля, че се държи така само за да мога да стигна до точката, в която сама ще му кажа "КРАЙ". . . Не знам, но ме боли, че в началото самият той ме измъкна от състоянието ми и стресът- беше най-прекрасното нещо в живота ми, а сега се превръща същото, от което избягах.

Извинете ме за романа, но ако някой има търпението да стигне до този ред, моля Ви дайте ми някаква насока, съвет. . какво да направя, защото сама отговор не намирам.

Благодаря на всички, които ми помогнат (а и на тези, които само прегледат).

Хубав ден!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (11)

Изпрати
Деси
Деси
17.01.2016 11:44
Възможно е и да има друга, затова си започнала толкова много да го дразниш.
0
0
Анонимна
Анонимна
29.12.2015 10:09
Аз да питам - близнак ли е? :D
2
1
Потребител#163187
Да, близнак... как уцелихте?
0
0
Деси
Деси
08.12.2015 05:05
Така като чета, според мен може би си прекалено обсебваща и ако му дадеш малко въздух да диша и се отдръпнеш леко, нещата ще се подобрят. Всеки човек има нужда да разпусне и да има своето лично пространство и кътче. Мисля, че ти му го отнемаш и за това той скача така срещу теб. Моят опит показва, че прекалената, задушаваща любов на единия буди презрение в другия. Всичко трябва да е с мярка. Когато започнете разговор задавай въпроси като "От какво имаш нужда?", а не "Защо не ме разбираш?". Опитай се да се поставиш на негово място. А отвосво секса, не се учудвам, че липсва. Един мъж прави секс с една жена, когато се чувства добре,или другият вариянт, за да разпусне. Но ако се натоварва с теб и секс няма да му се иска. Когато има проблем в една връзка,има вина и в двамата, но много често ние не виждаме вината в себе си, а само в другия. Желая ти успех!
2
15
Потребител#163187
Здравей, искам да ти благодаря за коментара. Виждаме се само вечер, тъй като сме на работа постоянно и понякога се разминаваме в смените, смятам че той има пространство и въздух колкото иска- аз дори гледам да ограничавам да говоря с него и тнт, когато се прибере, за да не досаждам. Относно въпросите- винаги той е на първо място и винаги се опитвам той да е в центъра на разговора доколкото може...
0
6
Потребител#163187
Здравейте, благодаря Ви за съветите, които не ми дават особено много надежда за съжаление. Относно това, че живеем при нашите: аз като цяло съм много против, но нямаше друг начин и за двамата, тъй като изпаднахме в нелеко положение а и е страшно трудно намирането на квартира тук. Той се разбира с нашите (поне така изглежда), проблема надали е там. Видях, че споменавате за интимниата част- честно да кажа, липсва.. От известно време дори това се набива на очи ужасно много и имам чувството, че аз него трябва да свалям и да си прося едва ли не. Питала съм и за това, отговора е, че само за това съм била мислила, пренатоварен е психически и физически и няма желание.. странно ми е. Наистина не вярвам да има друга на ума си, защото от работа се прибира вкъщи и така постоянно. Просто като цяло не знам и аз вече какво да мисля- един ден ме засипва с целувки, смс-и и прочие, друг ден си се затваря в стаята и не иска нищо... Та така развитието е в застой. За съжаление.
1
3
Оф
Оф
04.12.2015 12:48
Да се маха. Трябва ти истински мъж.
4
1
Твоя,Лианик
Твоя,Лианик
03.12.2015 18:16
Къде бъркаш-АМИ НИКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО.Обичал те...друг път.Хората не започват да обичат веднага, а с времето.Влюбена си в него...едва ли, има и други,които могат да правят хубав секс,даже и неможеш да си представиш какви.Е грешка е ,че сте при родителите ти.Май си му омръзнала на този и си е намерил друга кукла.И не се променяй, освен ако ти не го искаш и така не си решиш.Остави ги тези - да си допаднете в характери.Скъпа имах подобна връзка с един такъв. Сексът беше страхотен признавам, но за останалото пълна скръб. Все нещо не бях свършила,направила както трябва и го било срам от мен.Ми много ти здраве. Един слънчев ден,просто спрях да му отговарям и да тичам при всеки поглед и нещата се оправиха- поне за мен.Дали съм била влюбена,ами сигурно-то иначе защо да стоя при него.Това беше преди ами доста време.Но пък да ти кажа - сега съм щастлива съпруга вече от 10 години. И бога ми нито за миг не съм съжалила, че съм се омъжила за него.Той е страхотен и най-важното - не се мъчи да ми казва как да живея,къде да излизам, с кого и кога да се прибирам.А аз от своя страна съм му дала пълна свобода,когато имаме нужда сме заедно,но всеки уважава личното пространство на другия,средата и приятелите с които е свикнал.Хората не са пиявици, имат нужда от въздух от време на време.Това че обичаш някого не означава да си му лепнат постоянно за врата.Та на въпроса ти.Ми като иска да си ходи- събери му багажа и да го няма. А ти се повесели някое време,бъде свободна и не бързай да скачаш при друг темерут.Ще видиш който е трябвало да дойде до теб ще дойде.
6
16
Ками
Ками
02.12.2015 17:53
Отговорът е в теб...ти знаеш много добре как да постъпиш...просто не се страхувай...
0
6
Нина
Нина
01.12.2015 15:49
Проблема идва и от теб и от него. Вие сте заедно от доста мъничко време и сега тепърва имате да си " нагаждате" характерите:) С моя приятел живеем заедно от 2 години и в началото картинката беше същата. Трябва да се научиш кога да за мълчиш, кога да пуснеш шега и тн и тн.... И тогава вече можеш да си дадеш ясната преценка дали вие може да сте заедно или ..просто не сте един за друг :) Друг е въпроса,че изобщо не трябва да живеете при нечие семейство!! Искаш сериозна връзка? Отдели се от родителите си,това дразни
2
5
Банго-философа-психолога
Банго-философа-психолога
28.11.2015 09:46
Определено не е готов за връзка, в която има вземане и даване. Да не говорим, че всеки във връзката трябва да се стреми да дава повече от колкото получава. За него представата е, че той трябва да си взема каквото и колкото му е нужно и когато му е нужно. Бил съм с такива жени - не струват! Така и този. Зарибил те е, влюбила си се в него, дала си му каквото е искал - добре изиграни карти и толкова. Претегли трезво нещата и не губи време за обречени мисии. Погледни картинката от страни, представи си, че си неутрален човек и виж как ти изглежда. Какъв съвет би дала ти на някоя приятелка, попаднала в същата ситуация?
7
42
Whatever
Whatever
27.11.2015 23:00
Проблемът е в теб и в него. Хората имат различия и те пораждат различни нужди. Ти не разбираш неговите нужди и той също не обръща внимание на твоите. От там става един голям проблем и ад както ти го наричаш. Трябва да разбереш неговият проблем, какъвто и да е той. Има причина зад неговото държание. В известен брой от случаите дори той самият не я вижда. Иска се много емоционална интелигентност, за да можеш да разчиташ емоциите си. Ако той може да ти каже какво му е, не е нужно да си съгласна, просто приеми това, което той ще ти каже. Ако той ти каже "Задушаваш ме", недей да опорстваш с аргументи "Ама това, ама онова". Приемаш, че го задушаваш и му даваш пространство. Цялата работа тръгва от вашето неразбирателство. И от твоя и от негова страна.
5
18
miglena
miglena
27.11.2015 15:34
Аз пък мисля, че проблемът е в теб. Щом отново връзката ти се превръща в Ад...то, един път стомна за вода, втори път ... Потърси къде бъркаш, кои своите грешки повтаряш. Важно е да осъзнаете, че когато има проблем, вината ВИНАГИ Е В ДВАМАТА. Според мен пред теб има само едно решение - помоли го да проведете един зрял и сериозен разговор. Обсъдете проблемите си. Ако не е писано - да си ходи. Ако ли пък решите да продължите, ще са нужни много компромиси, усилия и търпение, за да съградите новите устои на връзката си. Успех!
2
2

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: