Религията ни раздели

Религията ни раздели
Здравейте! Много пъти съм чела историите на отчаяни хора, молещи за съвет, който би ги извел от "дупката", в която са попаднали и не могат да излязат. Е, реших и аз да споделя моята история, която започна преди 4 години.
Всичко започна в навечерието на рожденият ми ден.

Отидохме на дискотека да го отпразнуваме, очакваше се да е нормална, без изненади вечер и там срещнах него-момчето, което до ден днешен кара сърцето ми да бие, като лудо, краката да омекват, пеперуди да хвърчат в стомаха ми. Харесах го още щом го видях, той-мен, също. Не откъсвахме поглед един от друг, докато той не пое инициативата да се запознаем.

Тогава разбрах, че е турчин и живее в Турция. Това ни най-малко ме накара да не се видя с него отново, разменихме си телефоните и 2 дни по-късно се видяхме, отново. Охх, той беше все така прекрасен, мил. . бяхме се влюбили един в друг от пръв поглед - буквално. Излизахме всеки ден, докато си беше в България, а когато се прибра в Турция поддържахме контакт по скайп. . . . и така приказката ни продължи 6 месеца. .

През, които той си дойде още 2 пъти в България за по 2-3 седмици. Всичко беше повече от прекрасно, докато аз не намесих факта, че той е турчин(мюсюлманин), а аз българка и нямаме бъдеще заедно. Аз криех връзката си, почти никой не знаеше за него, за нас, докато той ме запозна със семейството си, роднините си, всички много ме харесаха.

Проблема беше в мен . . и не знам, може би това е причината за раздялата ни . . след 6 месеца връзка от разстояние. Той замина, без да ме потърси, спряхме да поддържахме връзка, реших че за него всичко в свършило, заради думите ми, които много са го засегнали . .

След 7 месеца започнах връзка с момче, с което съм до ден днешен, той започна връзка с момиче, когато дойде да живее в България, за да учи(реши го, докато бяхме заедно) и така двамата сме обвързани с други, вече 3-4 години, а аз не спирам да мисля за него- всеки ден, всяка нощ, сънувам, че сме заедно и сме Много щастливи и влюбени. .

Още го обичам с цялото си сърце, но не мога да приема факта, че той е турчин и ако съм с него, децата ми ще бъдат с турски имена, ще изповядват неговата религия и т. н. Обичам го въпреки, че съм с друг, мисля и че той изпитва нещо към мен. Винаги щом излизаме с една негова роднина, той идва. . .

Разбрах, че е било заради мен. . явно му липсвам, не знам, а единия път се опита да ме целуне. . какво значи. Дали ме обича? ! Аз живея с приятеля си, както и той с неговата, обвързани сме с други вече 3-4 години, очаква се да създадем семейство с тях, а аз не съм сигурна, че това е моя човек, въпреки че той много ме обича и дава всичко за мен.

Не спирам да мисля за момчето от турски произход. . . До ден днешен не знам как бих постъпила ако мога да съм с него отново. . дали факта, че сме от различни религии ще ни раздели отново, дали бих го приела и просто да бъда щастлива въпреки това, въпреки че всички ще ме подиграват за връзката ми с турччин. . бих ли си позволила щастие и да бъда с истинската си любов. . . . или да остана с човек, който ме обича, но аз не обичам? !
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (25)

Изпрати
Ани
Ани
02.11.2013 14:53
Няма значение, че е турчин. Важното е да се обичате.
1
1
жана
жана
02.11.2013 11:24
Темидаа много негативно си настроена, аз от 4 години живея с Арабин (Мароканец)мога да кажа че всичко е прекрасно и съм много обичана жена.Спрете този расизъм каква е тази простотия всичко е до акъла на човек.
0
1
Слънчицето
Слънчицето
01.11.2013 08:59
На мнение съм, че преди всички други трябва да помислиш за себе си. Какво ще си кажат другите, каквото искат, теб какво те бърка ако си щастлива.
Другото което си мисля, ако го обичаш ще го приемеш такъв какъвто е, какво от това че е мюсюлманин. Децата ви някой ден сами ще направят своя избор за религия, а за имената дори и с български да са пак ще носят неговата фамилия, така, че какво лошо и да са с турски имена. Познавам семейство, жената беше християнка заради любовта си прие исляма, живеят си много хубаво в Турция и не съжалява, разбира се тя сама е искала неговата религия. Познавам и семейство при което жената не искаше, но семейството на мъжа и я принуди и не живеят добре, той е истински Турчин и като тропне с крак тя трябва да се подчини. ВСИЧКО СИ Е ДО ЧОВЕК !!!
Според мен първо се раздели с приятеля си няма смисъл да го лъжеш, едва ли го заслужава !!!
0
1
Темида
Темида
30.10.2013 08:50
Има много голяма разлика, в това колко религиозно е турското семейство. Не сравнявайте тези които живеят в БГ с тези които са си от Турция. Ако са от Турция ЗАБРАВИ да си кръстиш детето с компромисно име /пък и за 99% от живеещите в БГ важи същото/! За тях е важното МЪЖА да е мюсюлманин, защото той е важния в семейството. Жената е ...просто средството за раждане! Не се заблуждавайте мили дами...и да ако приемем, че точно вие сте намерили 'изключението' от това правило, не убеждавайте другите, че това ще стане...шанса е по-малък от 1%. Ще се радвам ако Люба пише тук отново, след като се омъжи, поживее с него и роди детето си. Защото аз не вярвам, че това което й се говори ще се сбъдне..., но все пак нека разкаже истинската ситуация.
Дами, които сте достатъчно влюбени, за да не разсъждавате трезво, премерете 3 пъти преди да отрежете!
Не е важно дали е мюсюлманин, будист или пр., важното е че вие имате несъвместимо възпитание. То е трудно да живеем с нашенец, а добавете това + коренно различни традиции и начин на живот! В това е проблема, не кой как нарича Бог!
5
3
Люба
Люба
29.10.2013 17:11
Виж, моят годеник е турчин, от Турция. Никога не ме е бъркало, че е мюсюлманин. Това, че децата ви трябвало да носят турски имена е пълна глупост - много пъти сме си говорили и сме решили да се спрем на нещо неутрално. Както сме решили да оставим децата каква религия да изберат, когато са достатъчно големи. Не е вярно, че за да се ожените трябва да приемаш исляма - и за това сме говорили, ако ти сама не го поискаш, никой няма да те накара насила. Неговото семейство също ме приема много добре - с майка му сме много близки. Страхотни хора. Нашите също много го харесват - особено пък баща ми. И на мен в началото ми викаха "Не останаха ли българи" и т.н. - еми да ти кажа от българите пък не съм видяла нищо хубаво, освен комплекси и т.н. Много сме щастливи двамата, а теб щом толкова те притеснява това, че е мюсюлманин - говори с него и го питай всички неща, които те мъчат. Щом толкова много се обичате, защо се измъчвате взаимно? Пък и не е честно спрямо сегашния ти приятел. Надявам се да вземеш правилното решение за себе си! :)
1
2
Стефи
Стефи
29.10.2013 10:51
Бе, жено... Не е хубаво когато си с човек , с когото не си щастлива а в същото време отвътре те глождят съмнения и любовни мисли за друг! Ще успееш ли да го забравиш? Защо не опитате, какво като е турчин... Ако е негър, албанец, африканец, сомалиец ... То сърцето не различава религиите - разпознава само любовта!
1
2
рали
рали
29.10.2013 09:33
Не живей с човек когото не обичаш!Какво от това ,че е турчин!?Като си с българин по щастлива ли си?!Моят приятел също е турчин,щастлива съм и не ми пука!
0
1
Пернишки голф
Пернишки голф
29.10.2013 01:44
Тези които ти се подиграват че си с турчин да си гледат работата. Да се видят на какъв хал са!
А ти пък реши се дали го обичаш истински или не.
0
1
Рила
Рила
26.10.2013 16:08
Да си с човек който не обичаш не е хубаво. Мъже по път и на път. Затова според мене е хубаво да си вземеш друг мъж който наистина обичаш.
Но да се върнем на темата - дали турчина те обича - според мене - да. Щом се е опитвал да се целува и тнт, няма начин да не те обича още. И той те обича както ти обичаш него. Но това е пезпредметно защото тва не променя религията му. Дали е турчин дали е от афганистан, пакистан тва няма никакво значение, но религията има. Почти съм сигурен че ако мюсюлманин се ожени за Християнка, то Християнина трябва да приеме исляма. Но не съм на 100% сигурен. Обаче съм на 100% сигурен че ако имат деца детето на 100% тряя да е мюсюлманин. Та според мене си зависи от тебе - или ти и Религията ти или турчина и неговата религия. Тва е. Сега ако искате само да се кефите заедно за некоя година - добре излизайте но ако решите да сключвате брак знай ги последиците. Ако бях на твое място щях да си намеря човек който обичам и който е Християнин. Иначе как ще живееш цял живот без Коледа, Великден и другите Християнски празници и обичаи. Живота си е твой но това е моето мнение. Успех :)
1
0
емо6
емо6
25.10.2013 16:31
ти сама трябва да решиш кое е най добре за теб,за да не съжаляваш един ден за това което изпускаш.не забравяй че в крайна сметка всички сме хора независимо кой какъв е.не се съобразявай с хорското мнение,живота си е твой,успех.
0
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 6
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: