Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Мъжът ми ме бие и тормози психически

Мъжът ми ме бие и тормози психически

Мъжът ми ме бие и тормози психически
Здравейте на всички! Имам нужда да споделя и аз моята история, на приятелки не смея, тук мисля е по лесно. От 6-7 години сме заедно с моя съпруг, имаме дете на 2 г. До скоро живеехме с родителите му, от това разбира се произтичаха много поводи за скандали, вече сме отделно от два месеца, но скандалите или по точно неговото отношение към мен продължава да е същото.

Ще започна от малко по рано, още преди да забременея си позволяваше да ме удря по малко, но и аз имам вина, понеже с думи го предизвиквах, мислех си че след като се роди детето ще сме едно щастливо семейство, но уви. . . Още бременна ме е удрял, не ме е пребивал, просто шамари, като се ядоса става неузнаваем и неконтролируем.

Но не това е нещото, което сега ме подтикна да пиша тук, а психическият тормоз, който продължава и най-вече позволи си да ме удари пред детето, (правил го е и преди когато детето беше много малко, след това малкия живя известно време при моите родители) страх ме е че, когато се ядоса повече, ударът може да бъде не само един а и не просто шамар.

Не искам малкия да се травмира, но нямам избор, нещата с моята работа не са сигурни, детето от скоро е на ясла и е все болен. За съжаление нямам и подкрепата на родителите си, преди време бях на крачка от раздяла с него, но баща ми беше много категоричен "това няма да стане" бяха думите му.

Сама не бих могла да се справя с толкова малко дете, без ничия подкрепа, ето той е все болен не мога да разчитам че ще е на ясла, а аз на работа. Мъжът ми и това ми натяква, че съм лоша майка и домакиня, не вижда почти всекидневното ми чистене, не вижда че с малкия ходя да пазарувам, нося него, нося и по няколко килограма покупки.

С една дума той е все недоволен от мен, има още толкова много което да разкажа, имам нужда просто от утеха, че всичко ще се оправи. Понякога си мисля, че направих грешка, не е бил той мъжът, с който да прекарам живота си, моля не ме съдете, аз просто исках да споделя и ако някой е в подобно положение, да си дадем кураж един на друг.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (26)

Изпрати
Потребител#217152
Аз смятам,че на жената не само ще и е трудно да се грижи за детето сама а може би иска то да е нормално отгледано от майка си и баща си.Хич да не ти пука за за домакинството толкова много това са дребни неща,в който с годините ще се усъвършенстваш.
Той да отиде на психиатър и ако те бие-викни полицията
0
0
еми
еми
07.06.2016 10:56
Здравейте!Искам и аз да споделя нещо и ако може някой да даде съвет.Моя приятелка е подложена от години наред на домашно насилие.Има 2 деца,които са свидетели на всичко,което се случва с нея.Майка и не я подкрепя,при положение,че вижда с очите си как е пребивана дъщеря и.Онзи ден е бил поредния жесток побой.Майка и живее в същия блок,в който живее и приятелката ми,но не предприема никакви мерки и действия.Мъжът и е международен шофьор,през повечето време го няма,но не спира да и налага психически тормоз през това време.Тя горката не иска да вземе никакво решение от страх,че ще ги убие,че ще и вземе децата и,че няма финансовата възможност да ги гледа.Аз обаче искам да и помогна,но незна точно как да процедирам.Живяла съм в такава семейна среда,т.к. баща ми беше такъв изрод и знам,че на жената и е много трудно да напусне такъв човек.При нас нещата се стекоха добре,т.к. баща ми замина за Испания и там си намери друга жертва и нас ни остави намира.Знам също,че каквото и да говориш с жените подложени на домашно насилие,докато те сами не осъзнаят,че трябва да избягат ,много трудно можеш да помогнеш.Ако някой,обаче има някаква идея как мога да и помогна,нека да сподели.Благодаря ви предварително
2
1
жена
жена
04.08.2016 15:33
Аз съм дете на такъв "мъж". Имам и брат. системен тормоз физически и психически, майка ми не се е решила да се разведе. Още си живее с деспота и си го гледа. Това крайно негативно се отрази на психиката ми, мъж не исках да погледна, почнах млада да побелявам. Още и още ми се насълзяват очите като се сетя за грозните сцени.
4
0
Поли
Поли
02.02.2015 00:05
Бягай,момиче.Няма смисъл да стоиш с изрода,не се променят нито с времето,нито с възрастта.Пари се печелят,децата порастват и си поемат живота,а ти ще останеш с идиота и ще съжаляваш,че не си го напуснала сега.А баща си...,него прати по дяволите,един ден ще си отиде от този свят и ти ще съжаляваш,че си се съобразила с него.Животът си е твой и само ти решаваш как да го живееш.Успех и късмет ти пожелавам и горе главата.
19
1
Зина
Зина
23.11.2014 19:31
Абе, хора вие нормални ли сте? Пределно и е ясно на жената, че трябва да се махне, ама като няма къде да иде, м? Щом собствените ти родители не те приемат, а детето все е болно и заради това не ходиш на работа как без пари да живееш на квартира и да се храниш добре ?
Авторке, много добре те разбирам и аз съм на същия хал, но уви...без пари, без дом как се живее... Все пак проучи центровете за приютяване за жени и деца подложени на насилие, аз съм решила, ако стане напечено ще бягам там!
5
3
Христина
Христина
28.02.2015 07:50
Аз бях в подобно положение,без дом,работа,пари,подкрепа...Вече 10г.сама отглеждам детето си и мога да ви кажа,че изход винаги се намира.Няма да изпадам в подробности,но сега имам нужда от човек до себе си,а не мога да допусна никой,заради травмите,които са ми нанесени. Към Lili31-питай в общината за жилище,или в социални центрове,ако можеш скатай някой лев,после пусни жалба до полицията да те защити,после завеждаш дело за издръжка,(в социалното адвокатите са без пари),намираш си надомна работа или нещо нелегално.Трябва да имаш контакти с приятелки,комшийки,съученици или фондове...все някой ще ти помогне.Просто не се оставяй да те малтретират и недей да търпиш заради детето!Надявам се малко да съм ти била полезна-горе главата и успех!
8
0
сс панамера
сс панамера
30.10.2014 14:04
първото което трябва да направиш е да се замислиш има ли известна доза истина в укора му дали е прав или не , ако е прав и ти не си тази която си мислиш че си промени се понякога промяната идва трудно за нас самите и е лесно да се сърдим на този които ни го казвА В ОЧите може би не полагаш особено старание като майка и готвачка ,трябва да знаеш че има глуповати мъже които понякога чрез насилие изразяват възмущението си дори така ако смяташ да си с него бъди ти инициатора бъди мека , ако ти е писнало го заеби защото никой няма право да ни кара да се чустваме зле в този живот ако не го искаш повече го напусни , но е много лошо да мразиш някой и понеже си зависим финансово да стоиш при него и да се нервирате още повече имай смелост колкото и трудно да е , и нещо друго което според мен е най важното от всичко детето ти с времето ще ставац свидетел на тези взаимоотношения ще гледа баща му как посяга на маика си и един ден той ще започне да посяга недей да имаш илюзии че ще бъде различен примера личния е много по важен затова ако искаш добро възпитание за детето си ако това ти е приорите трябва някой да плати цената да понесе отговорността за промяната и трудността на промяната някой винаги плаща ти избираш дали да прекъснеш това поведение изкорен или не ,много хора си живеят цял живот с простотите и изведнъж нещо се случва с децата им уж стават различни не ги познават вече и се оказва че не знаят защо се случва това или онова с тях ето това е причината това поведение трябва да бъде осъдено , разбира се излключваме това че ти си лоша мързелива жена която само дразни съпруга си и не полага усилия за да имате хармоничен живот
3
8
анонимна
анонимна
28.10.2014 13:36
Така това ми е много познато и какво направих аз много просто преди 15 години с две деца малки просто го напуснах и с вдигната глава продължих нспред е да разбирасе много през много трудности преминах но имах помоща на Бог и сега от няколко години съм с човек който обича децата ми е и аз такъв търсех разбира се не само мен да обича най-вече децата ми така че не се тормози стреса р много вреден за здравето бъди силна и продължавай напред . Успех
4
0
маги
маги
28.10.2014 11:22
Твоята надежда е умряла отдавна,скъпа,бягай докато е още време!навремето бях в същото положение,радвам се,че се отървах от един насилник,лошото е ,че дъщеря ми вече е на 36год.и все още има страх ...така че бягай...смени града...смени държавата ако трябва,колкото по далече,толкова по добре.успех!
6
1
софия
софия
28.02.2014 23:12
Момиче не тормози детето си още отсега че и то ще стане като изрода.Колкото по-рано го оставиш толкова по добре за теб и детето.А баща ти като много знае,да отива той да живее със зетя.
8
0
Лол
Лол
16.12.2013 20:48
Първо - не си го предизвикала ти, това е ТИПИЧНО поведение на жените, за да оправдаят поведението на мъжа. Второ - отношението му към теб е такова, защото той има комплекси и/или високи самочувстие, което обаче е без покритие. Щом те е ударил и щом продължава, не очаквай промяна. Само по-лошо може да стане. Ако си умна жена ще си събереш нещата и ще се махнеш. Сама си прецени как и кога, но те съветвам да не чакаш прекалено дълго.
4
0
мая
мая
16.12.2013 18:56
напусни го - кратко и ясно.това ще си продължава цял живот ако останеш с него,той няма да се промени.
4
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: