Ezine.bg»Споделени Истории»Мистично»Духове, чуждо присъствие и странни случки

Духове, чуждо присъствие и странни случки

Духове, чуждо присъствие и странни случки
Реших да разкажа за всички странни неща, които са се случвали в живота ми. Някои хора може да ме сметнат за луда, е и аз понякога съм си го мислила.
Ще започна с първите за които помня.

Бях малка, толкова малка, че майка ми още ми помагаше с къпането На излизане от банята видях едно бяло кученце да притичва по коридора пред мен и да завива към хола. Изтичах след него, мислейки, че са ми взели куче, но него го нямаше. Търсех зад дивана, под масата, а баща ми , който седеше на дивана ме наблюдаваше със смаян поглед. Тогава осъзнах, че няма куче!

Следващата е горе долу пак от тази възраст. Една вечер майка ми оправяше кревата и слагаше калъфки на възглавниците. Баща ми влезна и седна на леглото и започнаха да си говорят. Докато седях между тях пердетата пред тях започнаха да мърдат много силно, а те продължаваха да говорят все едно не ги забелязват(нямаше отворен прозорец).

Следващите случки са от 7-ми и 9-ти клас. Една нощ майка ми остана в баба да преспи и аз бях в апартамента само с баща ми. По едно време чух леки стъпки (баща ми стъпва тежко и шумно), но си помислих, че отива до тоалетната. Надигнах се от леглото да видя защо стъпва толкова тихо и видях една бяла сянка, беше жена с бяла дълга рокля, къдрава коса, но без лице само като силует. Леле дъхът ми спря, завих се през глава и чувах само силните удари на сърцето си! Как съм заспала, никой не знае!

В 9-ти клас една сутрин слизах по стълбите отивайки на училище. Запалих една цигара между етажите(не ме съдете) и отворих прозореца на междуетажният балкон. По едно време чух как някой слиза и в паниката метнах цигарата и се правех, че си търся нещо в чантата. Стъпките спряха на етажа над мен и аз тръгнах да надничам, да видя дали е още там човека. Тамън се подавах над стълбището и стъпките продължиха точно под мен, все едно някой ме е подминал и си е продължил.

Слезнах разтреперана, а навън беше студено и мъгливо. Тръгнах към училище мислейки си как ще разказвам на всички за тази случка. . . изведнъж зад ъгъла на един блок изскочи една жена (не много млада, с палто и пухена шапка) и започна да ме моли за помощ, каза, че някой я следи и аз изпаднах в шок! Започна да се върти и да се оглежда, но мъглата беше толкова гъста, че се виждаше само на 10-тина метра. Започнах и аз да се оглеждам уплашено и като се обърнах нея я нямаше! Още ме побиват тръпки като се сещам за тази случка!

Другата случка е от лятото след като завърших 9-ти клас. С родителите ми тръгнахме към Рилският манастир. Предполагам, че всички знаят за дупката в пещерата и, че повечето са минавали от там. Е аз тогава за 1-ви път минах. Родителите ми ме заведоха до там, на входа един мъж излезна и каза, че няма смисъл да минаваме защото била затворена и нищо не се виждало вътре. Баща ми се качи по стълбите, аз след него и майка ми след мен. Татко влезна вътре, а аз се подавах от входа.

Изведнъж чухме как нещо се пропуква, от камъните започнаха да изкачат изкри и изведнъж се появи лъч светлина. Беше като на филм. След това минахме от там без проблем. Още се чудя колко ли грешен е бил онзи човек щом дупката се е затворила?
Следващият разказ е от 2010-та година. Тогава почина дядо ми
Няколко дни след погребението нещо сякаш се опитваше да привлече вниманието ни. Мама се оплакваше, че телевизорът е развален, защото сам си сменял каналите. Аз мислех, че сама си гася лампите. Докато един ден се нервирах на лампата в кухнята и сложих клечка за зъби под ключа. Влезнах да се изкъпя и на излизане клечката беше паднала, а лампата изгасена. В нощта на 38-я ден от смъртта му аз бях в приятелят ми.

Усетих докато лежах как някой ме хваща за ръката и подпъхва одеялото под мен, за да не се отвия. На следващият ден отидох до вкъщи и разказах на майка ми, а тя ми каза, че е усетила как и нея я хваща за ръката и е чула гласът му да казва името й. От тогава и тя вярва в духове.

Сега дойде и редът на баща ми, как и той повярва.
Миналата година (2013) пролетта, докато спяли родителите ми чули как някой блъска по вратата на хола(там има стъкло на вратата). Баща ми каза, че е било толкова силно, че си помислили, че стъклото ще се счупи! Станали , огледали, но нямало никой. На следващата вечер баща ми гледал телевизия в хола, а майка ми в спалнята.

По едно време лампата в спалнята започнала да се люлее и майка ми извикала на баща ми, че има земетресение! Баща ми станал, но полилея в хола не се клател, нито лампата в коридора и отишъл при майка ми. Погледнал лампата и я хванал , за да я спре.

След като я пуснал тя се залюляла още по-силно и двамата направо са избягали от стаята. После нищо. . .
Малко след това реших да видя дали ще запиша звук на телефона(гледах много предавания за духове). Пуснах аз телефона и го оставих да записва. След като го спрях не го прослушах веднага, а си тръгнах(вече не живея при родителите си). Като се прибрах разказах на мъжът ми и го пуснахме да слушаме.

За голям ужас чухме тананикане! Мъжът ми направо се изприщи и каза, че повече няма да стъпи там, но след малко искаше да му прехвърля на неговият телефон записа. Прехвърлих го и тогава се случи нещо странно, телефона ми се рестартира и записа изчезна, а неговата карта-памет изгоря след като получи записа. В този момент ангелът закачен в хола на полилея се разклати. След това нищо не се е случвало.

За наша радост не сме имали такива случки повече!
Реших да споделя, за да покажа на някои хора, че не са сами и не са луди!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (15)

Изпрати
Потребител#188050
това е нормално! един път от една къща изхвърча камък! в къщата нямаше никой!
1
0
Анна
Анна
07.04.2016 12:07
От много малка виждам сенки на хора и животни понякога и силуети но имаше 2 случки от които като се сетя ме побиват тръпки. Първата беше когато бях на 7 често ми се случваше в училище или у нас да виждам силуети.Бях вкъщи излизах от банята и с крайчеца на окото си я видях или по-скоро отражението и в огледалото.Жена (млада най-вероятно) в бяла рокля и с тъмно кафява коса лицето и ами май-нямаше такова или аз просто не си го спомням.Втората ми среща с дух беше на нова година бях на 9 (може би не си спомням). Отидох в антрето да донеса пантофи за гостите.Тогава в ъгъла на антрето видях момиченце облечено в бледо зелена рокля с дантели (от тези бухналите от 17 век)беше също с капела.Като видях момичето цялата се изприщих хвърлих пантофите и избягах след това като разказах на мама тя не ми повярва исках да й покажа но когато отидохме в антрето момичето го нямаше.
3
0
Антония
Антония
10.02.2016 15:11
За мен всичко си съществува. И призраци и извънземни и т.н....Въпроса е защо някой ги виждаме а други не? Моя случай е следния.Преместих ме се в нов апартамент. От както се преместих ме започнах да сънувам ужасни неща.Една вечер,втора вечер,трета вечер и т.н.все един и същи сън. До кооперацията имеше празен парцел с малка барака стара от кой знае кога.Сънувах я всяка вечер и едно момиче което ме молише за помощ.Сънувах как някой я изнасилва и убива там,но това бях аз. Усещах абсолютно всичко все едно някой го прави на мен. В стаята на сестра ми защото аз спях при нея и след като се изнесе в нея не спирах да сънувам този гаден сън и се събуждах с чувството,че някой ме наблюдава,че виси над мен докато спа. Най-странното беше,че имах ме котка,а тази котка искаше постоянно в нея стая да стой и когато влезеше започваше по необяснима причина да ръмжи все към ъгъла зад вратата все едно някой има там,а дефакто няма никой.Всяка вечер се будех с викове майка ми и баща ми се бяха поболяли от страх.Питаха ме кой ме е наранил,а аз все им казвах никой. Постоянно някой ме душеше. Можеби това момиче е било удошено? Нямам си на идея, но най-лошото беше,че аз се преместих и всичко спря. Не сънувах повече нищо такова,но не след дълго котката ми се разболя много лошо и умря.Майка ми казваше,че постоянно е стояла пред на сестра ми стаята и е драскла и искала да влезе там и разбира се майка ми я е пускала. След това случайно бяхме се събрали да празнуваме нещо и останах ме със сестра ми да спим там.И всичко започна отново.На сутринта приказвах със сестра ми за това,че не спа спокойно като съм при нашите и тя ми каза същото. Че всяка вечер се е будела от усещането,че някой я наблюдава. След това апартамента родителите ми го продадоха и оттогава не съм усещала нищо или някой. Надявам се това което съм сънувала и изпитвала да не е истина. Дано да няма наистина такова момиче там.Много пъти си мислех ако кажа в полицията или на някой ще ме сметнат или за луда или за убийца недай си боже наистина да е там това момиче. Когато го сънувах и усещах тези неща бях на 21-22.Сега съм на 28 и нищо не сънувам или усещам поне не такива страхотий.
2
0
Petq
Petq
05.07.2015 21:49
Vqrvam na vsichki istorii zashtoto i na men mi se sluchi neshto.Vednaj dokato obqdvah sus sestra mi neinata riklq se povdigna i neshto q pomilva leko i posle q drupna nazad i kazvashe neshto no taka i ne razbrah kakvo e.I vchera dokato pisha na edna priqtelka tableta ugasna.Sled malko se vkluchi i v tozi momentse vidq edna sqnka prez stenata i az ispishtqh I mi kaza po tiho chebse opitva da izplashi nqkoi.Samo da kaja che nqmashe nikoi pri men.Da si priznaq peshe dosta strahovito. I v momenta tableta pak neshto mu stava.
1
2
Ангела
Ангела
03.04.2015 11:06
За жалост и на мен ми се случи нещо странно и незнам как да си го обясня. Беше на 02.04.2015г към 07:30ч събудих се погледнах часовника и си затворих очите осетих как някой ме докосна по главата.Отворих очи и осещах как някой ме държи за главата изведнъж усетих как устата ми се искриви....
8
1
ompko
ompko
03.04.2015 10:44
nb
2
1
adi
adi
02.04.2015 14:23
Vpqrvam na vsichki vi
vsqka nosht chuvam duvove do dnes
2
0
roko
roko
01.03.2015 06:28
Zdr sluchi mise neshto koeto me darja buden cqla nosht kakto si spq useshtam ch prozoreca se otvarq i si mislq ce nqkoi kradec se opitva da vleze zapochva se edno otvarqne na garderoba no kogato reshavam da stana nemoga cqloto mi tqlo e skovano nemoga da pomradna nemoga da izdam zvuk sled koeto useshtam che nqkoi me preobrashta i tak 3 pati sled tova taloto mi pak ss otpusna i mojeh da se dvija
8
1
ив
ив
07.03.2015 13:11
Нормално е....казва се сънна парализа... Тялото ти се парализира по естествен път за да не изиграва сънищата си (и съответно да не стане инцидент) изглежда си бил в съзнание но още парализиран и си халюцинирал...съвсем нормално е, на много хора им се е случвало
7
2
Нещо си
Нещо си
07.01.2015 19:38
Случи ми се случка която за мое щастие не беше всъщност нищо страшно. Та така да ви кажа какво се случи:

Бях сънувала как съм на леглото си и гледам телевизия. Часът (в съня ми) беше 00:04. По едно време заспивам и бяло тяло (по така прозрачно) се доближава до мен. Но нали аз съм уж в съня ми съм спяла дълбок сън. И това тяло прелита над мен. Започва да ми шепне: Ти ще умреееш!!!!!!!
След това тялото се увъртя около мен и започва да ме разрязва. И точно когато беше на път да ми се раздели тялото на 2 аз се събудих! беше 00:02. Беше пуснат телевизора. Да няма нищо особено защото, и без това си беше пуснат. Когато стана 00:03 вратата се отвори и пак бяла фигура. Тя се разходи из цялата стая. Но за мое щастие беше баба ми която има бледа кожа и е облекла своята бяла нощница и е с белите с чехли. Та тя просто си е търсила хапчетата защото, обикновено трябва да си ги пие в 7:00 и винаги си ги слага до себе си и явно ги е оставила в стаята ми. Ама какво облекчение!
7
1
Теди
Теди
20.11.2014 15:02
Вярвам в духове!Имала съм една случка, но се надявам, че няма да ме помислите за луда, и ще ми кажете какво точно се случи. (Тази година се случи) Баба ми почина. Вечерта към 12 или 1, мама и аз бяхме навън (двора). Загледах се в покрива на къщата (на вуйчо).. имаше бял сияние.. Изтръпнах :х нямах кръв никъде по тялото. Пак се загледах, и тогава се оформи .. беше козел (бял)
Рогата му бяха на долу, а той стоеше неподвижно. Не беше на върха на покрива, а от страни на циклите. Стоеше.. не смеех да кажа на мама, че тя щеше да избяга вътре, а аз да остана навън .. сама :х хд беше много гадно :х
10
1

Рейтинг

3.9
Общо гласували: 14
55
43
35
21
10
Дай твоята оценка: