Ezine.bg»Споделени Истории»Мистично»Сънна парализа и странна история, която се повтаря

Сънна парализа и странна история, която се повтаря

Сънна парализа и странна история, която се повтаря
Зачетох се в доста статии, свързани със сънната парализа. Случвало ми се е няколко пъти. Интересно е как сънищата влиаят на човек. Ще ви разкажа странната история, която се повтаря и повтаря поне 1-2 пъти месечно.

Не знам от напрежението ли е от проблемите в работата и семейството. Възможно ли е от всички негативи през деня да се случва така? Или когато ти се насабере повечко?
Моята исторя започва така: Бях много изморена. Прибирах се от работа, цял ден проблеми в служебния и личния живот. Но сякаш не беше нещо прекалено, имам предвид и друг път съм имала такива дни. Прибрах се и легнах. Бях доста уморена и съм заспала веднага.

Когато се унесох в сладък сън нещо се случи. Обля ме студена пот след което за секунди тялото ми изтръпна и се вдърви (поне така го усетих). Не можех да помръдна само очите сси можех да движа. Изведнъж гледах тялото си на леглото а аз бях над мен. Тоест, сякаш бях закачена на тавана и гледах безжизненото ми тяло отгоре.

Видях как 2-3-ри неща, като духове на хора, започнаха да вървят към тялото ми опитвах да крещя, да се хвана за нещо за да стана, но без никакъв успех. Беше много страшно.
Всичко това приключи за 10 секудни който ми се струваха цял час. Веднага след съня се събудих. Цялото ми тяло беше изтръпнало. Мускулите ми бяха като атрофирали. Не ги усещах. Цялата бях в сълзи и студена пот.

Час по късно още не можех да заспя от уплах и стрес и изостряне на чувството за самосъхранение. Случвало ми се е доста пъти и мислех че съм полудяла. Но разбрах че е доста срещано нещо. И то не при малко хора.

Мисля си трябва ли ми психолог или някакви леки успокоителни или приспивателни на билкова основа за да не изпитвам този ужас отново.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
26.03.2018 01:30
Здравей неиздържах и исках да споделя .Аз изпитвам това през ден не знам какво да правя вече,винаги е много страшно преживяването,винаги в този миг нещо ме дебне,пипа говори .Жена ми знае и винаги когато съм в това състояние ме сръчква здравата за да мога да изляза от това състояние.Толкова често ми се случва ,че даже експериментирам ....пробвай да се отдалечиш от тялото когато ти се случи пак много е интересно ,обаче чубството за страх се увеличава колкото повече се отдалечаваш.
3
0
sandra
sandra
07.01.2016 11:37
Да.Не се притеснявай,даже си има научно обяснение.Доктор ми беше обяснил,че се получава от няколко неща:първо,ако си легнала веднага щом си се наяла,второ от стрес и трето от недоспиване.И въпреки това,че се чувстваш,като умряла,не си защото мозъкът ти работи и той парализира тялото ти.В такъв случай щом това се случи щом се събудиш,се прави така:ставаш и не заспиваш близките 15 мин,излизаш на чист въздух измиваш си лицето със студена вода и лягаш.
6
0
Мария
Мария
28.12.2015 05:17
Здравей,

Случвало ми се е подобно нещо и то в период от живота ми, в който бях най-нещастна. Моят съвет? Промени живота си, започни да правиш това което искаш, също така ако имаш проблеми със стреса можеш да взимаш успокоителни.

Желая всичко добро.
5
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: