Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Карат ме да нося забрадка, но аз не искам

Карат ме да нося забрадка, но аз не искам

Карат ме да нося забрадка, но аз не искам
Здравейте аз съм от малко село около в Южна България. Помакиня съм, проблема е такъв че аз не искам да нося забрадка а хора от тези среди ни карат срещу заплащане да носим такива.

За мен това е неуважение към религията демонстративно да изтъкваш някаква принадлежност а и аз самата съм младо момиче и не желая нося.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (24)

Изпрати
тодор
тодор
24.01.2014 09:14
Вие се самоопределете,помак= на потурчен БЪЛГАРИН,всички религии са създадени за да държат населението под контрол.ДОКОГА???Човек сам трябва да взима решенията си за собственния си живот.УСПЕХ
15
2
мики
мики
23.01.2014 20:08
Изхода ти е да се припознаеш като българка или да си вземеш съпруг българин,тогава ще си независима от своите родители.
5
2
Иванка Николова Петрова - София
Иванка Николова Петрова - София
22.01.2014 19:01
Ако искаш да продадеш достойнството си се налага да я носиш.Но ако имаш такова не прави нищо против волята си.
9
0
ссссс
ссссс
22.01.2014 19:26
нека ви разкажа дали достойнството е по силно от безсилието.сега съм на 25 ,мъжът ми е българин.като малка баба ми винаги насаждаше че религиата е над всичко и аз не исках да нося забратка.но един ден баба каза ако тя не носи забрадка не я искам в семейството ми .бонтувах се много и един ден баба ме заключи вън и не ме пускаше в моя дом докато не се съглася да сложа забратка.баба ми умря и нашите станаха по либерални.сега съм женена за христианин и съм щаслива.но за жалост е така при помаците,религията е по важна от любовта към детето.
6
0
ссссс
ссссс
22.01.2014 17:35
здр,мила и аз съм помакиня.незнам как да ти помогна истината е че ти си зависима от твойто семейство и единствения изход е като се ожениш мъжът ти да е по либерален от вашите.тежка е съдбата на помакинята.
2
6
В.
В.
27.03.2014 06:37
Много ми е странно защо все още се обръща такова голямо внимание върху тези неща мислех, че сме го израстнали. Какво в религията ви, ви кара да я спазвате така стриктно аз познавам и еврей христянка съм, познавам и мюсюмани само те така се "впрягат" на вярата и до ден днешен. Винаги можеш да познаеш някой мюсюманин като го видиш то си му личи направо, а иначе другите вярващи не им личи дори и не споменават нищо по тези въпроси. Аз нямам нищо против вярата ви само да не засяга другите хора и да не се опитва да се налага навсякаде. Попринцип неми пука дали около мене ще ходят със забрадки или не, те в днешно време хората ходят и голи защото обичат нудизма примерно това не е важно, но да си зарязваш детето на вън зареди това, че не вярва в нещо е просто недопустимо. Богове много въпреки, че аз още не съм ги видяла нито пък някой друг ги е видял, но които и да е бог не мисля, че би бил съгласен да оставиш детето си. Все пак целта на всичко е да се създава нов и красив живот а това не е красиво. Никой няма право да отнема свободната воля на човека пак за които и да е бог да става на вапрос. Да слезне тука и да оправи войните, глобалното затопляне, болестите и тогава ще се вярва истински, защото ще знаем за него. А до тогава трябва да се вярва на близките хора и семейството това е най ама най най-важното.
2
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: