Нещата от живота

Нещата от живота
Отново реших да пиша, но не за любов, а за това, което ни заобикаля. Днес докато превключвах телевизора попаднах на предаването ''Предай нататък'' разплаках се. Историята наистина ме накара още повече да се замисля за живота.

Как е възможно в 21-ви век да се случват такива неща, деца умират заради нехайството на държавата и неспособността да се лекуват, майки се чудят как да издържат децата си тъй като разчитат само на някакви си мизерни 35 лева на месец. Депутатските заплати постоянно се увеличават, цените растат пенсиите и заплатите на средностатистическия българин не! ! !
Родителите на 90% от децата ги оставят на грижите на баби и дядовци, за да търсят работа в чужбина, а защо трябва да е така? ! ? !

Преди няколко дни се разхождах из центъра на Перник от където съм и какво да видя, деца набират средства, за да подпомогнат семейството на 12 годишния Иво от Радомир който страда от рядко заболяване. Той се нуждае от 50 000 евро, за да живее. Децата дават парите си за закуски, за да спасят човешки живот, а какво правят депутатите? Да, мислят ново увеличение на цените и вдигане на заплатите! ! !
Обичам България, иска ми се да живея и работя тук, но как? Няма стимул, няма условя за живот. Оставят хората на произвола, за да могат някои да живеят добре! ! !
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
...
...
09.04.2014 22:51
Хайде на "Майдана"като запалим двама,трима депутата за назидание,ще се оправят нещата.Защо гласуваме,за кого гласуваме?Да оправим на някои хора материалното положение ли? Евродепутаи-на кого са нужни?Каква работа вършат?Да взимат 40 000 лева на месец и да ходят по екскурзии.Пълно неподчинение,противодействие и да си е..т майката.
3
0
Ив
Ив
09.04.2014 22:42
Та нали корените са ни тук в БГ,домът ни е тук,близките ни са тук.Не трябва да се бяга в чужбина.Докато сме покорни овчици така ще е,политиците ще си разиграват коня.Бягството е за слабите,лесния начин.На приказки всички сме велики.
2
1
Стефани
Стефани
25.03.2014 22:26
Жалко, но наистина който може трябва да се спасява. В България става непоносимо за живеене. Всичко в тая държава куца, а най-лошото е че няма изгледи да се оправи, а точно обратното.
2
2
милена
милена
25.03.2014 20:26
Не губи време тук няма живот бързо бягай и не се обръщай....
3
2
Рали
Рали
27.07.2014 01:01
ееееех, колко си права...............
0
0
SStan
SStan
24.03.2014 17:06
Имам възможност да пътувам в страни от Европейския съюз. Е, по-нещастни и опърпани от нашите пенсионери не съм виждала! :(
Иначе по вериги магазини и бутици сме се "догодили"! Но погледнете на възрастните хора какво има в количката! И как пресмята какво да вземе, и какво да остави като види цената! Жал ми е за тези хора! Не заслужават такива старини – да броят стотинките за храна, защото половината пенсия е отишла за лекарства!
5
0
Стефани
Стефани
24.03.2014 15:37
За пенсия дори майка ми не смее да си помисли та аз ли?
1
0
Рени
Рени
24.03.2014 11:44
Какво да ти кажа и аз не съм очарована. Имах колежка от Икономическия университет, тя беше бременна, като ходи при социалните да й отпуснат пари не й дадоха, но като пусна молба в университета веднага се погрижиха. Малко ненормално ми се вижда университета да се грижи за тези неща, а държавата едва да свързва двата края, да дава на циганите, да увеличава заплатите на депутатите. Социалните служби са под всякаква критика, аз съм с увреждане на слуха, когато имах право на апарат ми отпуснаха 400 лв. при положение че апарата струва 1000 лв. или 700 лв. зависи. Да не говорим за пенсионерите. Не обичам да се занимавам да ходя там,не че имам средства, не са ми никак високи доходите, но гледам да се възползвам от моите възможности докато мога. Условията в тези институции са ужасни, има едни дълги опашки със стари хора, които едвам ходят и стоят цял ден, правят се дълги процедури за подготовка на документи, а накрая ти дават някакви мизерни пари... Не знам надявам се след време нещата да се наредят, защото не ми се мисли как ще доживеем до пенсия.
1
0

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 12
5 3
4 5
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка: