Мразя класа си

Мразя класа си
Здравейте, аз съм момиче на 17 години от Кърджали.
Както вече споменах в заглавието не мога да понасям моя клас . . :Х Причините са две:
- Първо, защото в този град преобладават предимно турци и постоянно си комуникират на турски език и съответно аз не мога да се включвам в разговорите им. Казвам им да говорят на български, но те говорят за малко и след това пак се почва на турски.

Имам чувството, че не съм на правилното място, сякаш не живея в България, а в Турция.
- Втората причина да ненавиждам класа си са момчетата . . Държат се мило с другите момичета, въпреки, че са туркини. . Закачат се, правят им комплименти, говорят си постоянно, а аз съм изолирана. Винаги съм се чудела каква е причината за това, че да взема да се поправя, но така и не мога да си го обясня.

Не съм тъпа - най-голямата отличничка съм в училище, да съм грозна естествено аз мисля, че не съм , но има доста момчета от други училища, които ме харесват. Но от моето училище, затова, че момчетата от класа ме се подиграват постоянно и едвам чакат да се проваля по някакъв начин и другите почват да ме гледат с пренебрежение.

Аз не искам много, само момчетата да се държат добре с мен - да не ми се подиграват, хайде за говоренето може да не съм и приятна , но аз проявявам голямо разбиране към тях - нито ги обиждам нито им се подигравам. Очаквам същото държание и към мен. Дано някой ден се променят, ако ли не ще търпя още една година и другата година завършвам - ще се махнат от живота ми.
Въпроса ми към всички вас и предимно към момчетата - Вие по какви критерии оценявате момичетата, как по принцип се държите с тях и изобщо какво мислите за ситуацията, в която съм? !
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
07.12.2018 20:48
Съжалявам за правописните си грешки, всъщност „Защо в Кърджали повечето са турци и си говорят на тежния си език) исках да кажа, че „Защото в Кърджали повечето са турци и си говорят на техния си език“ ; „нямада“ е „няма да“! и „Не е приятно да си в България и някой да ти говори на турски!“ Съжалявам, че изгубих времето на другите!!!!!!!!
0
0
Анонимен
Анонимен
07.12.2018 20:41
Ами, премести се да живееш другаде, като не ти е приятно с турците. Не е приятно да си б България и някой да ти говори на турски. Поговори с майка си и тя ще те разбере. Аз не мразя турците и не съм против тях. Някои от тях са добронамерени. И плюс това и те са хора като нас. Остави ги, не занимавай с тях, дори да ги накараш да ти говорят на български език, те нямада те послушат. Така, че моят съвет е да се преместиш другаде и в друго училище в друг град. Защо в Кърджали повечето са турци и си говорят на техния си език.
0
0
Комунист
Комунист
05.06.2014 16:02
От редактор : Коментарът Ви беше изтрит, защото нашият сайт не толерира груб език, обиди и нападки на расова и етническа основа!
2
0
name
name
30.04.2014 22:17
И аз живея в Кърджали.УЖАСНО Е!!!!! Знам какво ти е аз съм на 13 тази година ставам на 14 смятам да се преместя да уча в Пловдив и някаде 30% е зареди турците не мисля че са толкова злобни както в някои коментари но и не отричам наистина е много гадно да живееш в град пълен с хора които говорят на друк език и дори само да се разхождаш по улицата много рятко можеш да срещнеш хора които помеждуси да говорят на български който не е живял тук или поне не е идвал не знае колко трагично наистина е положението с турците та моя клас сме 30 ученика и сме само 7 българи?!?!? Пожелавам ти късмет в живота :))
0
0
Десислава
Десислава
04.05.2014 22:12
А колкото до "Туркинята" :
Аз искам от хората съвети, в които да се вслушам, целта не ми е да ги обиждам каква им е граматиката.. достатъчно го правят в училище :D Май не ти допада много разговора, понеже си туркиня и ето, че се оказа много правилен коментара на "сс"!
0
1
Десислава
Десислава
04.05.2014 22:07
Да ти най-добре ми влизаш в положение и знаеш какво е.. да идеш на пазар и да не можеш да си купиш някоя дреха, понеже продавачката не владее български език, а живее от 43 години в България -_- Не мразя турците, но искам малко да се съобразяват .. Но то си е за тяхно добро.. след време като станат студенти в по-голям град те ще се чувстват както ние сега ;) А ти от кое училище си?
0
0
Туркиня
Туркиня
02.05.2014 08:09
Момиче, за теб няма ли препинателни знаци? Дано в Пловдив да се научиш да пишеш по-грамотно. И затова ли турците са ти виновни?
0
1
Десислава
Десислава
23.04.2014 15:01
На мен не ми изглеждат да са злобни към българите, дори напротив - повечето хора ги мразят тях, защото е много дразнещо да учиш в българско училище, а постоянно да се чува турска реч. Аз нямам нищо против тях, не ги мразя но ме дразни факта, че не се съобразяват с мен.. и госпожата колко пъти им е правила забележка, но полза-никаква! след няма и 5 минути пак започват да говорят на турски.
И ще продължат .. няма да се оправят защото в моя град 80% са турци и имат гръб, Абе с една дума ужас ..
2
0
pomakinqta
pomakinqta
22.04.2014 10:30
без да коментирам обидите в някои коментари искам да ти кажа едно само- тучин и на снимка да го видиш трябва .... нали се сещаш.ако ние българите мразим понякога те мразят непрекъснато всички нетурци подчертавам нетурци изключително изключително нетолерантни хора и крадливи :)
1
0
сс
сс
22.04.2014 09:54
проблема е следния турците българските цигани извинявам се за циничността са различни от нас и от истинските турци в турция и го осъзнават , закърмени са с омраза към нас българите ненавиждат ни меко казано с поведението тоест с пренебрежението си несъзнателно показват истинското си отношение към българите 2. доста са комплексирани по този начин сега им е паднало си го изкарват на теб мила . Не се вини нормална си искаш да се социализираш да имаш приатели , приеми че българските резаци не могат да бъдат променени колкото и да се раздаваш колкото и чистосърдечно да се държиш , това са хора отгледани с омраза към нас и не могат да я преодолеят в моя град понеже те са малцинство ние не ги смятаме за хора както и в цела българия това са животни , другото което е те не могат да общуват нормално не са научени да се държат нормално освен да те пощипнат или да се правят на клоуни не се вини че не може да се проиобщиш към тези нерези имала си късмета да се родиш там моят съвет знам че си гледала много американски и европейски филми как хората са толерантни и религията няма никакво значение но тук не е така живееш сред малцинство което непрекъснато се дели вкъщи като сядат на масата ти викат гяурка и се шегуват най вероятно а ти си едно младо момиче което все още не е осъзнало суровата действителност моят съвет намери си приятели българи които ше те уважават и спри да се вреш сред тези рязани читаци и без тва никои не ги ебава за пет пари дейба маика им деиба рязана
4
1
rosentor
rosentor
21.04.2014 23:36
Ох ами какво да ти кажа... малко ти е останало от училището и това време ще мине като стой та гледай :D не се засягай от тях знаеш ли защо? Защото човек колкото по-глупав е толкова повече се има за нещо повече от другите. Аз съм сигурна че след време ти ще имаш хубава работа и когато се прибираш ще ги глидаш как метът улиците и тогава ти ще се смееш .
5
0
Туркиня
Туркиня
02.05.2014 08:19
С тази граматика се очертава и ти да метеш улиците...
1
1

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: