Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с кисело мляко и тиквички

Диета с кисело мляко и тиквички

Диета с кисело мляко и тиквички

Диетите са толкова много – ако имаме желание да свалим килограми, трябва просто да изберем подходящата за нас и тази, която можем да приложим без да се измъчваме прекалено.

Има такива, които продължават доста дълго време, но пък резултатът е налице, освен това отслабването и е наистина трайно. Има и далеч по-кратки хранителни режими, които са идеални, ако се опитваме да свалим само няколко килца от талията си.

Такава е диетата с тиквички. Тиквичките са нискокалоричен продукт, който е богат и на много витамини и който е доста подходящ за диета. Според диетолози тиквичките всъщност са идеалната храна за летните и есенни месеци. Можем да си правим най-различни видове ястия с тиквичкиразлични постни рецепти или с месо, но в диетата, която ви представяме, трябва да са готвени по един и същи начин.

За този хранителен режим с тиквички е важно да пиете много вода и три пъти дневно да похапвате тиквички. Диетата е с продължителност 3 дена. Тиквичките трябва да си приготвите по следния начин – печете ги във фурната, без да ги солите, след което им добавяте нискомаслено кисело мляко и малко чесън.

Правилно разбрахте - тиквичките с мляко ще ви помогнат да се сбогувате с излишните килца!

Отслабване с тиквички

Ако желаете, ги запечете още няколко минути, но можете да ги оставите и без допълнително печене. Така печените тиквички на фурна стават сочни и вкусни. Ако сте любител на копъра, сложете малко за вкус. Разбира се, не е желателно да хапвате хляб по време на диетата с тиквички и кисело мляко. Ако все пак сте го решили, хапнете една филия пълнозърнест, но не за вечеря, а за обяд.

Ако искате да си приготвите тиквички за диетата по друг начин, имайте предвид, че в 100 грама от сварения продукт се съдържат 15 калории, но ако е пържен – калориите вече скачат на 80. В случай, че ще похапвате задушени тиквички калориите са 75 за 100 г, а под формата на кюфтенца от тиквички говорим за 100 калории.

Отслабването с помощта на тиквички не е мираж. Хапвайте балансирано и се движете повече. Правете упражнения за отслабване и резултатът ще е видим бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest