Хапчетата за отслабване и крайните диети са причина всяка четвърта жена да страда от здравословни проблеми. Истината е, че решението на всяко неразположение човек може да се открие в природата. Всяко лекарство може да се замести от чай, който да окаже същия церителен ефект върху организма.
Спрете диетата, изхвърлете хапчетата за отслабване и изберете чаят от корени на гръмотрън. Съчетан със здравословен хранителен режим, той може да ви помогне да отслабнете скоростно и здравословно.
За отслабване се използват корените от гръмотрън. 2 с.л. от него се запарват за половин час в 300 мл вода. Прецежда се и полученото се разделя на три части. Отварата се приема след хранене. Тъй като вкусът е доста неприятен, може да му добавите 1 ч.л. мед и малко прясно мляко.
В запарката от корени от гръмотрън се съдържат етерични масла, смоли, захари и дъбилни вещества. Тя е най-добрата форма за прием на билката, тъй като се запазват всички полезните етерични масла в корените.
За отслабване чаят се приема 10 дни, след които се прави почивка от 5-7 дни. Курсовете не трябва повече от 3-4 един след друг и трябва да се правят по 2-3 пъти годишно. Не се препоръчва на подрастващи.
В един тур от 3-4 курса по 10 дни с почивките, приблизително 2 месеца, се свалят различно количество килограми. Всичко зависи от това колко излишна маса имате. Минимумът е по килограм на месец, а максимумът – до 6 кг. За да засилите ефекта, може да приемате с чай от глухарче.
Чаят от гръмотрън има мощен диуретик и убива апетита. Това го прави неподходящ за хора с ниско кръвно и за такива, на които диуретиците са забранени. Първият ден е добре да бъде почивен, за да видите как ще ви подейства. Така, ако отпаднете или получите киселини, няма да се налага да излизате, но и ще трябва да спрете чая.
Чаят от гръмотрън разгражда целулита. Препоръчва се още при възпаление на пикочните пътища, камъни в бъбреците, подагра и други заболявания. Билката може да се намери във всяка дрогерия, както и в някои аптеки. Може и да се набере. Гръмотрънът цъфти от юни до септември. Познава се по дебелите листа и розовите цветове. Най-добре е да се бере, когато цветове още няма или когато са узрели.