Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Как да изваем мечтаното тяло с принципите на интуитивното хранене

Как да изваем мечтаното тяло с принципите на интуитивното хранене

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190209
5 от 5 Снимки

5. Избирайте храната си според собствените си предпочитания


Когато подбирате менюто си, се старайте в него да присъстват здравословни храни, които в действителност ви харесват. Не купувайте спанак, броколи или целина, без да изпитвате удоволствие от тяхното консумиране, само защото сте чели, че те са полезни. Консумирайте това, което наистина ви допада, бавно и с удоволствие. Наслаждавайте се на менюто си и не забравяйте да се вслушвате в това, което организмът ви ви нашепва.

Един от най-актуалните и ефективни методи за отслабване е така нареченото интуитивно хранене. При него се изисква да забравим всичко, което знаем за диетите, и да се вслушаме единствено в нуждите на своето собствено тяло.

Според основателите на този хранителен режим всеки човек и уникален и има уникални хранителни потребности, затова и когато се придържа към някакви общи диети, няма как да постигне желаните резултати в отслабването. Когато обаче даден човек отгатне истинските нужди на тялото си и ги следва, със сигурност може да достигне мечтаното тегло.

Един от бащите на интуитивното хранене е д-р Стивън Хоукс. Самият той се борел дълго време с излишните килограми и редовно се подлагал на какви ли не лишения. Въпреки диетите обаче не постигал голям напредък.

В крайна сметка ученът решил да зареже всички стериотипи по отношение на здравословното хранене и да даде на тялото си това, което иска. Така той успял да свали трайно над двадесет килограма, без да прави огромни жертви.

Трябва да отбележим обаче, че интуитивното хранене не е толкова лесно, колкото изглежда. За да подейства като диета, то трябва да се спазва при определени уговорки. Вижте няколко правила, които задължително трябва да имате предвид, преди да се захванете с този метод за топене на килограми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати