Ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Как да опазим децата от опасностите в Интернет

Как да опазим децата от опасностите в Интернет

4 от 4 Снимки

Поемете контрола над вашата домашна мрежа


Лесно можете да наложите контрол на домашната ви интернет мрежа. Необходими са само няколко настройки, а ако не можете да се справите, помолете вашия оператор. Родителският контрол е необходим особено ако децата ви са все още малки.

Все пак внимавайте, ако имате тийнейджъри, защото това може да предизвика бунтове у дома и да ги накара да търсят други входове към виртуалното пространство, които вие не можете да засечете.

Страхът от това как децата ни са все повече зависими от новите технологии и за опасностите, дебнещи ги във виртуалното пространство, е споделян буквално от милиони родители по цял свят.

Въпреки това нови проучвания показват, че почти половината от възрастните не следят какво правят децата им онлайн. Опасностите там обаче са много и ежедневно дебнат все още непокварените и неопитните умове на малките.

Експерти от Центъра за безопасност в интернет към Европейския парламент наскоро публикуваха четири съвета към родителите как да повишават безопасността на децата си без това да налага постоянно да следят всеки техен ход. В галерията горе вижте кои са те.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати