Ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Как да пазим бъбреците си здрави

Как да пазим бъбреците си здрави

2 от 5 Снимки

2. Намалете червеното месо


Според нови проучвания честия приемът на червено месо увеличава риска от проблеми с бъбреците с 40%. Експерти препоръчват този вид месни продукти да се консумира не повече от два пъти седмично.

Ако има един проблем, който постоянно трябва да притеснява нашия ум, то трябва да бъде нашето тегло. Разбира се, трудно е да се постигнат идеалните резултати, но много често от това зависи нашето здраве.

Според няколко световни доклада затлъстяването се превръща в един от основните фактори, причиняващи смърт в световен мащаб. Това не само засяга възрастните, но и децата. Когато говорим за причинени от затлъстяването проблеми, не става въпрос само за наднорменото тегло, а че то е една от основните причини за няколко други заболявания като диабет, хипертония, инфаркт и не на последно място - бъбречната недостатъчност.

Болестите на бъбреците се превръщат в епидемия в Европа през последните 10 години. Броят на страдащите от хронични бъбречни заболявания се е удвоил през последните 15 години и в момента 17 на сто от жителите на Стария континент страдат от някаква форма на бъбречно заболяване.

Бъбреците са основен орган в човешкото тяло. Основната им роля е да премахнат токсините и излишните течности от организма чрез урината, както и да поддържат добър баланс на телесните соли и други химикали. Освен това участват в контролирането на производството на червени кръвни клетки и регулиране на кръвното налягане.

Как да предотвратим бъбречната недостатъчност и други заболявания? Вижте в следващата галерия няколко полезни съвета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати