Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диетите на звездите, които да избягвате на всяка цена

Диетите на звездите, които да избягвате на всяка цена

2 от 3 Снимки

2. Алкалната диета


Този вид диета става все по-популярен в последните години. Концепцията е да се консумират храни, които променят рН баланса на тялото. Въпреки че няма доказателства, че това може да доведе до някакви позитивни резултати, този хранителен режим събира доста знаменитости като херцогинята на Йорк и Том Брейди. Хората, прибегнали до алкалната диета, трябва да избягват глутен, рафинирана захар и млечни продукти. Експерти обаче казват, че рН на храната не влияе на рН на кръвта, каквато е идеята на диетата. Ако хората губят някакви килограми, спазвайки този хранителен режим, то е поради намаляването на калориите.

Декември традиционно е месец, в който пренебрегваме диетите и си позволяваме малко повече волности, стане ли въпрос за хранене. Банкети, коледна и новогодишна трапеза, всичко това сериозно се отразява върху талията ни и често резултатите от целогодишните ни усилия да свалим някой и друг излишен килограм отиват буквално по дяволите.

Разбира се, след новогодишната кулинарна вакханалия идва изтрезняването и осъзнаването, че отново трябва да започнем с ограниченията, за да си върнем перфектната форма.

Всички знаем, че интензивните и строги диети не са добра идея, но това не спира много от нас да вярват в маркетингови твърдения на знаменитостите, които звучат твърде добре, за да са верни.

Наскоро Британската диетична асоциация публикува списък на диетите на звездите, които препоръчват на публиката да не опитва в никакъв случай, защото са прекалено опасни. Вижте в следващата галерия кои са те.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати