Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Съвети за загуба на коремни мазнини

Съвети за загуба на коремни мазнини

Мария Д.Мария Д.
Джедай
1494
Отслабване

Коремните мазнини не са само неестетични натрупвания, които развалят красивата фигура. Те са много вредни за здравето. Наричат се висцеларни мазнини и са основен рисков фактор за диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Може да бъде трудно да се отървете от тях, но трябва да опитате. Следните съвети ще ви помогнат за загуба на коремни мазнини.

Консумирайте много фибри

Фибри

Разтворимите фибри помагат да се чувствате сити, така че ядете по-малко. Помагат за намаляването на абсорбираните калории. Богати на фибри храни са ленено семе, брюкселско зеле, къпини, авокадо, бобови растения.

Избягвайте трансмазнините

Не яжте храни, които съдържат трансмазнини. Наблюдения върху животни показват, че консумацията им води до повишаване на коремните мазнини.

Ограничете алкохола

Системната злоупотреба с алкохол води до увеличаване на коремни мазнини. Ако не можете да го откажете, поне се ограничете до една напитка дневно.

Ограничете захарта

Захар

Високият прием на захар е свързан с натрупване на мазнини в коремната област и с повишаване на риска от здравословни проблеми. Не са малко и останалите вреди от захар.

Избягвайте подсладените напитки

Много е важно да избягвате подсладените напитки, ако искате отслабнете. Течните калории, идващи от сладките питиета, обикновено се складират като мазнини.

Яжте протеини

Протеините са ключови за контрол на теглото. Повишават метаболизма и помагат за трупане на мускулна маса. Заложете на високопротеинови храни като риба, нетлъсто месо, боб.

Намалете въглехидратите

Диета

Високият прием на рафинирани въглехидрати се свързва с натрупване на коремни мазнини. Замяната им с непреработени въглехидрати подобрява метаболизма и намалява обиколката на талията.

Пийте зелен чай

Зеленият чай съдържа кофеин и антиоксиданти, които стимулират метаболизма. Редовната му консумация помага за загубата на тегло, особено ако е комбинирана с тренировки.

Яжте пробиотични храни

Пробиотиците подобряват здравето на червата и засилват имунитета. Те могат да помогнат при загубата на излишни килограми, включително коремни. Естествен пробиотик е киселото мляко.

Аеробика

Аеробика

Аеробиката е ефективна за отслабване и загуба на коремни мазнини.

Водете дневник за хранене и упражнения

Воденето на дневник за нещата, които ядете, и упражненията които правите, ще ви помогне да следите приема и разхода на калории. Има и приложения, които са специално за това.

Намалете стреса

Стресът води до повишен апетит и стимулира трупането на коремни мазнини. Ако искате да отслабнете, обезателно трябва да го намалите.

Наспивайте се

Безсънието може да доведе до повишаване на теглото. Достатъчният и пълноценен сън има безброй ползи за здравето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest