Грижа за кожата според биоритмите

Кожа

Кожата ни живее по свой собствен, вътрешен часовник. За да се грижим правилно за нея, това трябва да бъде съобразено с него, т.е. с биоритмите на клетките.

Когато говорим за биоритми, трябва да имаме в предвид, че клетките се изменят с напредването на възрастта. На клетките на 18-годишните например са им достатъчни 5–6 часа за възстановяване, на 30-годишните – 7–8, а на 40-годишните - почти 10 часа. Това възстановяване става главно през нощта.

Закономерността обаче е една и съща при всички.

Часова грижа за кожата според биоритмите й:

Красива Кожа

4-7 часа – В този диапазон най-подходящо е поставянето на дълбоко хидратиращ крем. По това време се активират жлезите с вътрешна секреция, отделят се хормони и кръвообращението става интензивно.

Поради това, в състава на крема трябва да има високо съдържание на вода, витамини и минерали. Кожата ще попие леко влагата, с разтворените в нея вещества.

8-10 часа – Време е да защитите кожата си с поставянето на дневен крем, тъй като по това време кръвообращението е в своя пик, а кожата попива всичко, като гъба сюнгер.

11-12 часа – Заменете обичайната употреба на запушващия порите фон дьо тен с матиращ крем. Той има същият ефект, но с категорично положителни ползи.

13-14 часа – Кожата, както и вие по средата на деня, е уморена и бледа. Измийте с хладка вода и тонизирайте с лосион.

15-18 часа – По това време кожата отказва да попива каквито и да е консистенции.

Грижа за Кожата

18-23 часа – Перфектното време да почистите кожата, тъй като тя поглъща кислород.

23-5 часа – През тези часове кожата е податлива и добре възприема активните и подхранващи вещества, съдържащи се в нощните кремове.

Главното, което трябва да запомним е:

Сутрин се нанася дневен или хидратиращ крем. Основната му функция е да напои кожата от сутринта с влага и да защити лицето от вредните въздействия на околната среда.

С напредване на възрастта трябва да се използват по-активни кремове, защото не всички увредени клетки успяват да се възстановят през нощта.

Вечер се нанася нощен крем. Тези часове служат за заслужена почивка както за вас, така и за кожата ви. Тя трябва да е добре почистена, като за това е добре да се ползват хидратиращо мляко или козметични средства за сваляне на грима.

Нощта е най-доброто време за възстановяване и обновяване на клетките на кожата. Не пестете от сън, тъй като именно той е най-доброто средство за добре изглеждаща кожа.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати