Ето как да се спасим от ужасните подкожни косми!

Грижи за кожата

При някои жени подкожните косми са истинска напаст. Не става въпрос за появата на 2-3 подкожни косъмчета, а за толкова много, че направо загрозяват външния ни вид. И лошото е, че те могат да се появят навсякъде, не само по краката.

Обикновено повече подкожни косми имат жените, които се обезкосмяват с кола маска или с епилатор. Причината е, че по този начин на обезкосмяване косъмът се премахва от корена. Когато тази процедура е редовна, а надали има жени, които се обезкосмяват само веднъж годишно, космите започват да изтъняват и не успяват да пробият горния слой на епидермиса, враствайки се в кожата. Започваме да ги чоплим и в крайна сметка се получават грозни пъпки или дори рани.

Лошата новина е, че няма как да се спасите от подкожните косми завинаги. Въпреки че на пазара се предлагат вече специализирани козметични продукти, които съдействат за предпазване от появата на тези "досадници", те не са особено ефективни и определено не са по джоба на всеки.

Има обаче някои мерки, които можете да предприемете, ако този проблем е често срещан при Вас.

На първо място е грижата за кожата. Тя трябва редовно да бъде почиствана, за да не се натрупват мъртви клетки, които реално блокират фоликулите на космите и не им позволяват да растат нормално. Поради същата причина е задължително и използването на скраб или ексфолиант веднъж седмично.

Хидратацията на кожата също е много важна, особено ако имате суха или чувствителна кожа. Избирайте най-подходящите за Вас овлажняващи кремове, които да нанасяте поне веднъж на ден.

Бръснене

Можете да наложите и топла кърпа на местата, които са най-проблемни. От топлината порите ще се разтворят и ще можете без особени усилия да извадите подкожните косми.

Ако пък се обезкосмявате само чрез кола маска или с епилатор, просто започнете от време на време да се бръснете по старомодния начин - със самобръсначка. Без да прекалявате, естествено. А можете дори да бръснете и само най-засегнатите от подкожни косми участъци.

Най-добрият вариант обаче си остава посещението при козметик. Той най-добре ще се справи с Вашия проблем, без да наранява кожата Ви.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати