Вани за миришещи крака

Ваните помагат за мирищеши крака
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Има две неща, с които трябва да се справите, когато става въпрос за премахване на миризмата от краката. Това са бактериите и потта. Всъщност не потта кара краката да миришат, а бактериите, които процъфтяват във влажната среда, която тя създава.

Потта всъщност е без мирис в по-голямата си част. В нея обаче има протеини и аминокиселини, които хранят бактериите, и резултатът е непривлекателна миризма. Причината е газът, който бактериите изпускат при обработката на тези вещества.

Ако можете да поддържате краката си сухи, чисти и да се отървете от бактериите, няма да се налага да се притеснявате от миризмата на краката си. Можете да постигнете това с помощта на специални бани срещу миришещи крака.

Вижте в следващите редове няколко добри решения на този проблем

Вана с ексфолираща сол

Опитайте ексфолираща вана за крака

Необходимите продукти са половин чаена чаша ексфолираща сол, осем чаши топла вода, малък леген, в който да потопите краката си.

Инструкции: Разтворете добре солта в топлата вода, като бъркате, докато напълно се стопи. След това накиснете краката си за 30 минути. Солта затваря порите на кожата, като в същото време убива бактериите. Не забравяйте добре да подсушите краката си, след като накисването приключи.

Вана с градински чай и розмарин

Градинският чай и розмаринът имат антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства, като в същото време спомагат да се намали до минимум производството на пот от потните жлези. По-малко пот означава по-малко добра среда за бактериите, в които да се приютят.

Необходими са ви 1 чаена лъжичка сушен розмарин, 1-2 супени лъжици сушен градински чай и малък леген, в който да накиснете краката си.

Инструкции: Напълнете легенчето с вряща вода и добавете билките към него. Покрийте го с кърпа за около 15-20 минути, докато водата се охлади до приятна за вас температура. Накиснете краката си за 30 минути. След това ги оплакнете с топла вода и ги подсушете с хавлиена кърпа. Правете водната баня по два пъти на ден в продължение на две седмици.

За трайно решение - вана с ябълков оцет

Сложете ябълков оцет във вана за крака

Ябълковият оцет може да не изглежда като първото нещо, в което искате да потопите своите миришещи крака, но всъщност това е най-трайното решение срещу този проблем. Оцетът създава кисела среда, в която бактериите не могат да виреят, като съответно спира миризмата, произлизаща от хранителните им навици.

Необходимите продукти са 1/2 чаша ябълков оцет, 5-8 чаши топла вода, малък съд, в който да потопите краката си.

Инструкции: Сложете водата в легена и след това добавете към него ½ чаша бял дестилиран или ябълков оцет. Потопете краката си за 15 минути, като правите това по два пъти на ден. Не правете процедурата, ако имате отворени ранички по краката. Изчакайте първо да заздравеят добре. След като минат 15 минути, изплакнете краката си със студена вода и ги подсушете добре. Правете процедурата в продължение на една седмица.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати