Ползи от тайландски бамбуков масаж

Бамбук

Бамбукът се е считал за мощно лечебно средство в Древен Китай, Япония и Индонезия, той все още символизира живота, енергията, просперитета, дълголетието и плодородието на тези култури.

Днес обаче бамбукът прави впечатляващо завръщане като инструмент за масаж и желана съставка за красота по целия свят.

Екстрактът от бамбук е най-богатият известен източник на силициев диоксид. Силициевият диоксид има силно възстановява що действие върху много от тъканите на тялото, което прави бамбуковия масаж още по-мощен.

В зависимост от нуждите на клиента, бамбукът може да се комбинира с елементи на Шиацу масаж, за да стимулира точките на акупунктурно налягане.

Създателката на масажа с бамбук, по-известен като Бамбук-фюжън, е Натали Сесилия, пионер и лидер в масажната индустрия. Тя прави комбинация от горещи камъни с топъл бамбук в 90-минутна терапевтична сесия.

Горещите камъни затоплят и отпускат тялото, а топлите бамбукови пръчки достигат надълбоко в мускулите, за да ги освободят, разтегнат и отпуснат.

Какви са ползите от бамбуковия масаж?

Масажът създава дълбоко усещане за релакс и вътрешно спокойствие. Всъщност мнозина смятат, че това е мощна и безопасна терапия за намаляване и премахване на стреса. Използва се за лечение на заболявания и облекчаване на мускулни болки.

Естествена детоксикация

Бамбуков масаж

Разтриването на тялото с бамбукови пръчки го стимулира и загрява, като по този начин извежда натрупаните токсини и премахва излишните течности. В резултат това тялото изглежда по-стегнато, а цялата кожа е по-красива и сияеща.

Премахва напрежението и болките в мускулите

Подобно на дълбокия масаж, бамбукът има способността да освобождава напрежението в основните мускули. Този масаж е особено ефективен за бегачи и колоездачи, които изпитват стягащи болки в краката и стъпалата, тъй като омекотява и разрушава мускулното напрежение.

Масажът с бамбук може да ускори рехабилитацията при много наранявания, а отделянето на ендорфини осигурява на тялото естествено болкоуспокояващо.

За жени, чувстващи тежест в краката, търкалянето на бамбук ще осигури облекчение и ще направи движенията им по-спокойни и грациозни.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати