За висок имунитет: Овкусявайте храната с тези подправки!

подправки за висок имунитет

За да не се сблъскате с настинки и други заболявания, важно е да повишите имунитета си. Добрият сън, пълноценната почивка, релаксацията от стреса и здравословната диета са все важни стъпки, които способстват за това. Има обаче и някои подправки, които освен добър вкус на храната, добавят към ястието и доза здраве.

В следващите редове вижте кои са подправките за висок имунитет:

Кайенски пипер

Лютите чушки са отличен източник на антиоксиданти. В допълнение, тази подправка намалява болката по време на възпалителни процеси в тялото.

Канела

канелата помага за висок имунитет

Канелата е чудесен имуностимулатор. Подправката предотвратява сгъстяването на тромбоцитите, забавя разпространението на възпалението и регулира кръвната захар.

Чесън

Отличен антисептик и източник на антиоксиданти. Чесънът съдържа естествения антибиотик алицин, благодарение на който подправката има антимикробна активност и може да се справи с обикновената настинка.

Джинджифил

Джинджифилът намалява възпалението, бори се срещу патогенни бактерии и гъбички, подобрява кръвообращението. Подправката се използва за профилактика и лечение на различни настинки.

Женско биле (женско биле)

Коренът от женско биле може да намали възпалението, помага да се излекува суха кашлица, бронхит, астма, ларингит, пневмония и дори туберкулоза. Чудесен начин за повишаване на имунитета у дома.

Риган

риганът повишава имунитета

Множество изследвания сочат, че риганът съдържа повече антиоксиданти от ябълките, портокалите или боровинките. Подправката ефективно се бори с различни инфекции.

Розмарин

Тази ароматна билка облекчава астмата и подобрява храносмилането и кръвообращението. Подправката има противовъзпалителни, тонизиращи, антидепресантни и антиоксидантни свойства.

Мащерка

Мащерката има силни антиоксидантни свойства, помага за укрепване на имунната система. Чаят с тази подправка се пие при настинки, кашлица, грип, бронхит.

Куркума

Куркумата съдържа полезното вещество куркумин, което повишава имунитета и е естествен антибиотик. Куркумата е отлично профилактично средство при настинки, грип, остри респираторни вирусни инфекции и други заболявания.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати