Как действа бирата на организма?

Как действа бирата на организма

Голяма част от мъжете обичат бирата и това е една от любимите напитки на много от хората по света. Това не е никак странно, имайки предвид нейния приятен вкус и охлаждащ ефект през летните месеци. Как обаче влияе бирата на здравето ни и какви последици може да има за организма ни, ако прекаляваме с тази напитка?

Как действа бирата на организма?

Безспорно има много ползи от бирата, но и някои минуси. И така, най-напред страда стомахът ви, ако пиете редовно бира и прекалявате. Дори и да е слабоалкохолна, тя все пак съдържа етилов спирт, който няма как да не окаже влияние на хранопровода, стомаха и червата. Причината за това е, че бирата дразни много силно лигавицата, като по този начин можете след време да се сдобиете с гастрит и проблеми при изхожданията.

Имайте предвид и това, че хроничната форма на гастрита се съпровожда с доста неприятни симптоми, като болки в корема, метален вкус в устата, тежест под лъжичката, понижена работоспособност, обща слабост.

След това идва ред и на черния дроб, който страда изключително много, ако редовно пиете алкохол. При пиенето на бира вие реално нарушавате антитоксичната функция на този орган, а също така с времето редовния прием на алкохол води до хепатит.

Изключително опасно в случая е това, че той протича в скрита форма и така не се наблюдават някаква ярко изразена симптоматика. Редовната употреба на бира действа зле също така и на задстомашната жлеза.

Бъбреците страдат не по-малко от алкохола, тъй като по този начин се нарушава тяхната функция с времето, защото те са принудени да работят с доста по-голяма сила.

Заедно с това бирата действа дразнещо на бъбречната тъкан, като именно затова при пиенето на тази напитка се ходи доста често до тоалетната. Имайки предвид този силен диуретичен ефект, пенливата напитка измива и редицата важни "строителни материали" в организма.

Въздействие на бирата

Бирата не подминава и сърцето, като го уголемява и така с времето то става грапаво отвън, а отвън се натрупва мазнина. Това води до редица сърдечни проблеми, като аритмия, учестен сърдечен ритъм, повишаване на кръвното налягане. Именно затова, ако редовни пиете бира, то с времето може да се стигне дори до сърдечна недостатъчност, което впоследствие увеличава значително риска от летален изход от инсулт.

И не последно, при редовно пиене на бира се стига и до проблеми с ендокринната система. По този начин постепенно ще започнат да доминират женските хормони в организма, което значително променя външния вид на мъжете: намалена мускулна маса, бирено коремче, увеличение на гръдните жлези, по-малко коса, промяна в тембъра на гласа, отлагане на мазнините в талията и на бедрата.

Не забравяйте, че биреният алкохолизъм е много коварна болест, като така вие постепенно и неусетно привиквате към тази напитка, която има изключително негативно въздействие на организма ви при редовната употреба.

След като знаете и за вредите от бирата, придържайте се към нейната уморена консумация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати