ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Походката влияе на белите дробове и дишането

Походката влияе на белите дробове и дишането

РалицаРалица
Новак
15837
неправилна походка и болки в кръста
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

По мнение на специалисти много от дамите имат походка, която не оказва благотворно въздействие върху нашето здраве.

Голяма част от тях (особено по-високите) ходят и седят прегърбени, което води до цял комплекс от неблагоприятни последици за организма.

Важно е да се знае, че постоянният наклон напред на горната половина на тялото пречи на нормалните движения на гръдния кош. Следователно по този начин се нарушава и процеса на дишането.

Същевременно наведената глава затруднява оттока на кръв по шийните вени.

Посочените по-горе смущения могат да бъдат предизвикани и от увеличаването на натрупаните мазнини в коремната област. Повишената тежест на предната стена на корема също е в състояние да „придърпа” човешкото тяло напред и надолу.

изправена правилна походка

Оказва се, че неправилната походка и стойка влияе не само на скелетната мускулатура и гръбначния стълб, но и на вътрешните органи.

„Изработването” на правилен начин на придвижване и стоене е изключително важна част от здравната култура на човек.

Трябва да се научим да вървим с леко „издадена” назад горна част на тялото и задължително с разгърнати рамене. По този начин се увеличава обемът на гръдния кош и се засилва обмяната на въздуха в белите дробове.

При това положение натоварването на гръбначния стълб се разпределя по-равномерно.

Това от своя страна предотвратява отлагането на соли по прешлените и някои заболявания, в основата на които стои загубването на еластичността на междупрешленните хрущяли с течение на годините.

И така, според изводите на специалистите не бива да забравяме да ходим с високо вдигната глава. Оказва се това е и най-здравословната походка.

Важна за цялостната осанка на жената са, разбира се, нейното самочувствие и излъчване, които могат да се подобрят благодарение на правилната походка и стойка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати