Арника срещу болки в мускулите

Арника
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Арниката е растение, което се среща предимно в планинските райони на Европа и Северна Америка и от векове се употребява за лечение на различни болки. В наши дни, когато травмите от бързането са ежедневие, а от спортистите се очакват все по-високи резултати, арниката е ценен помощник.

Според учените, арниката има силно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Тя помага и артритни и ставни проблеми. Спортистите го използват за лечение на болки и напрежение в мускулите.

Билката често е наричана светец покровител на мускулите и травмите и това никак не е случайно.

Арниката помага при скованост, болки в ставите, костите и мускулите, алергии и възпаления. Действа благоприятно и при трудноподвижност. Растението няма страничен ефект, а в същото време е по-ефикасно от редица медикаменти.

Сушена Арника

Бъдете внимателни, защото арниката е силно токсична при орална употреба. За сметка на това, локалното приложение на екстрактът от билката е напълно безопасно и дори силно ефикасно.

Арниката е изключително полезна за хора, които изпитват болки в мускулите, следствие на спорт или физически труд. Онези, които са претърпели травми и наранявания също могат да потърсят облекчение от арниката.

Билката има благоприятно действие и при болки и възпаления от слънчеви или битови изгаряния, както и при ухапвания от различни насекоми.

Силата на това растение се крие в съставките, скрити в цвета му – цели 150 на брой. Една от най-важните е силициевата киселина, поради която арниката има лечебната сила да възстановява тялото.

Силициевата киселина действа регулиращо върху външните и вътрешни възстановителни процеси в човешкото тяло. В случаите когато мускулите или тъканите са пострадали от навяхвания или травми, точно силициевата киселина активира силите за самолечение в организма.

Маслото от арника е продукти, който трябва да присъства във всяко едно домакинство, защото има безценно действие при всякакви травми и наранявания. Не бива да се нанася върху открити рани, за да не предизвика дразнения.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати