Кислородно лечение - същност и ползи

Кислородна вода
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Кислородното лечение се провежда с кислородна вода. Смята се, че тя е универсално лечение за всички болести. Нейната простота и достъпност обаче карат фармацевти и лекари да крият истината за нея.

Главните функции на кислородната вода са четири:

- Тя намалява свободните радикали,

- Убива патогенната флора;

- Способства образуването на атомарен кислород, необходим за преноса на електричество между клетките;

- И най-вече - забавя процеса на стареене, който според повечето теории се свежда до "изгарянето" на въглеводороди, в което участват кислород и деутериума /"тежката вода", 2/3 от която човек поема чрез кожата си.

Начин на употреба на кислородна вода

Външна употреба:

Лечение с кислородна вода

Кислородната вода може да се използва във вид на компреси, втривания във всякакви болезнени места, намазване на кожната повърхност при болестта на Паркинсон, при разсеяна склероза. Прави се разтвор от 1-2 ч.л. 3%-ен разтвор на кислородна вода и 50 мл вода, при следващо увеличаване на концентрацията на разтвора чак до 3%-ния.

При проблеми с устната кухина се жабури разтвор от 1 ч.л. 3%- на кислородна вода и 50 мл вода.

При кожни заболявания като екзема, псориазис и др. се използва не само 3%-на кислородна вода (неразредена), но и 15-25-33%-на кислород на вода. Тя може да бъде закупена в магазини за химически реактиви. Обривът се маже 1-2 пъти на ден до пълното му изчезване.

При наличието на гъбички, брадавици и други обриви по цялото тяло се маже 3%-ен разтвор на Н2О2 в продължение на няколко дни. Те напълно изчезват.

При всякакви инфекции на рани, гнойни процеси, ожулено и др. подобни кислородната вода способства за по-бързото зарастване.

При недълбоки рани, порязвания, напуквания, кожни заболявания, добро дезинфекционно средство е стипцата. Приложението ѝ обаче може да бъде много по-ефективно в комбинация с кислородна вода. За целта в 10%-ен разтвор на стипца да се добави 1 ч.л. 3%-на кислородна вода. Този разтвор е прекрасно средство и за лечение на всякакви трофически язви, кожни прояви от различен характер, повърхности с рани при лимфоденити.

Мигрена

Вътрешен прием:

3 пъти дневно се взима по една капка кислородна вода на 2-3 с.л. вода 30 минути преди ядене или 1.5-2 часа след храна. Всеки изминал ден се добавя по една капка, докато се стигне до 10 капки на десетия ден. След това се прави пауза от 2-3 дни, след което да се започне направо с 10 капки, като се прави пауза на всеки 2-3 дни. При сериозни заболявания да не се прави прекъсване.

За деца препоръчителния прием е: на децата до 5 години може да се дава по 1-2 капки на 2 супени лъжици вода; от 5-10 години - по 2-5 капки; от 10-14 години - по 5-8 капки наведнъж; също 30 минути преди хранене или 1.5-2 часа след.

При състояния на грип, простуда, главоболие при болестта на Паркинсон, разсеяна склероза, заболявания на носоглътката - синузит, възпаление на челните кухини, шум в главата и др. е препоръчителна употреба през носа и ушите. Кислородна вода се капе в носа в съотношение 10-15 капки на супена лъжица вода. По цяла пипетка се накапва най-напред в едната, а след това в другата ноздра.

Смята се, че ако бъде създаден прибор, определящ оптималното равнище на атомарен кислород в тъканите, това ще направи човек здрав. А ако е автоматично поддържащ се, то 90% от цялата медицина и фармакология ще се окажат ненужни.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати