Родиола – спасение от стреса

Родиола
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Тази уникална билка расте в сухи и песъчливи почви, на голяма надморска височина в арктическите райони на Европа и Азия. Тя е известна със своите здравословни ползи за човека.

Ниска доза родиола има силно положителен ефект за лечение на умората и стреса при хората, показват скорошни проучвания.

Родиолата е адаптоген - вещество, което подпомага организма да се адаптира към нови условия, при липса на сън, при стрес и други. Всички знаем, че напрежението в ежедневието е неизбежно и може да ни докара много болести, затова е от изключителна важност то да бъде потиснато.

За доказателство, че тази билка помага на хората при различни стресови състояния, е проведено изследване, обхванало 56 млади лекари, работещи на смени с дневни и нощни дежурства. Те трябвало всеки ден да приемат по 170 мг от родиола. Резултатите посочили, че има подобрение в симптоматиката в близо 20 % от случаите.

Стрес

А друга група индийски студенти подобрили умствените си способности, преодолели физическата и психическа умора по време на сесия, отново благодарение на родиола. При последната група дозата била два пъти дневно по 50 мг от билката.

Родиола Розея има способността да намалява стресовото напрежение чрез балансиране на отговора от страна на организма към стресовия фактор.

Тя успява да повлияе на нервната система и така да подобри поносимостта на тялото към различни дразнители. Тя успява още да повлияе на серотонина в мозъка, който е невротрансмитер, отговарящ за доброто настроение при човека.

Различни изследвания посочват родиола като ефективно средство за лечение и на артериалното налягане, забавяйки сърдечния ритъм. Някои хора я използват като антидепресант, а други и като средство, забавящо стареенето на организма.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати