Храни антисептици, които ще те пазят от инфекции през есента

1 от 5 Снимки

1. Розмарин


Розмаринът съдържа кофеинови и розмаринови киселини, които имат както мощни антиоксиданти, така и противовъзпалителни свойства. Антиоксидантно действие на билката може да помогне за намаляване на възпалението, като по този начин спомага за намаляване на риска от астма, чернодробни заболявания и сърдечни заболявания. Ако се използва в чай или за гаргара, розмаринът може да помогне за борба с болестта на венците и облекчаване на болки в гърлото. Растението съдържа и няколко летливи масла, които имат седативен ефект, спомагащ за успокояване на нервите и облекчаване на стомашните разстройства.

Промяната на сезоните, макар и естествен процес, води до различни заболявания, тъй като хората страдат от настинка, грип, треска, кожни инфекции и алергии. Причината за това е най-вече защото в този момент имунитетът на тялото ни е слаб, тъй като се опитва да се адаптира към променящия се климат.

За да бъдем защитени в края на лятото и началото на есента, хубаво е да започнем да трупаме сили с естествени съставки, които отдавна са изтъквани като ефективни лекарства за повишаване на имунитета, борба с инфекциите и антисептични по характер. Естествените антисептици могат да ви помогнат лесно да се справите с различни инфекции.

Истината е, че нашата кухня е склад за невероятни лечения на различни видове заболявания, без дори да сме наясно с това. Вижте в следващата галерия някои ежедневните храни с мощни антисептични свойства и сами се убедете в това.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати