Хитрият трик, с който ще спите по-спокойно и по-дълбоко

Хитрият трик, с който ще спите по-спокойно и по-дълбоко

Има един сигурен метод, който може да ви осигури спокоен и дълбок сън. Ако страдате от недоспиване или се събуждате посред нощ, непременно го приложете, съветват учени от университета на Айндховен.

Според научния екип най-добрият лек срещу безсънието е чистият въздух. Затова няколко часа, преди да си легнете, отворете широко прозореца и врата на спалнята, за да проветрите помещението.

През това време може да излезете на разходка или да спортувате на открито. Дишането на чист въздух ще ви помогне да спите по-леко и непробудно.

Липсата на вентилация и натрупването на въглероден диоксид в спалнята са основната причина за нарушенията в съня.

Хитрият трик, с който ще спите по-спокойно и по-дълбоко

За да проследят ефекта от отворения прозорец, изследователите са направили няколко опита със студенти в отлично здравословно състояние. Едната група от участници е трябвало да спи в стая, която не се проветрява, а другата група – в стая, която винаги се проветрява преди лягане.

Експертите поставили няколко сензора, отчитащи движение, които трябвало да проверят доколко доброволците се движат по време на сън. Нивата на въглеродния диоксид също били проверявани през 5-те дни на експериментите.

В края на проучването е станало ясно, че колкото по-високи са нивата на въглероден диоксид в една стая, толкова по-зле се спи в нея.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати