ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Проф. Чирков разкри: Ето кои хора живеят по-дълго

Проф. Чирков разкри: Ето кои хора живеят по-дълго

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190296
Проф. Чирков разкри: Ето кои хора живеят по-дълго
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Хората, които непрекъснато са под стрес, хранят лоши чувства към другите, завиждат, водят се от егоистични желания, враждебни са и се сърдят често, имат по-кратък живот и влошено здраве. Те бързо започват да страдат от високо кръвно налягане и се сблъскват с инсулти, инфаркти, сърдечни проблеми и други фатални заболявания, смятат световноизвестният лекар проф. Александър Чирков, уповавайки се на свои наблюдения върху различни медицински случаи от Европа.

Според него тези от нас, които са разяждани от лоши емоции, непрекъснато са във вражда с другите и търсят конфликти, вредят само на себе си. Всичко това е отрова за организма ни и той реагира, като се разболява.

Същевременно обаче според лекарят се наблюдава и обратното явление – когато сме добронамерени, любезни, спокойни и щастливи, имаме по-добро здраве.

Хората, при които усмивката не слиза от лицето им, живеят поне 13 години повече от намръщените и сприхави мърморковци, смята професорът, цитиран от България днес.

Проф. Чирков разкри: Ето кои хора живеят по-дълго

Ето защо той препоръчва на пациентите си да са в хармония със себе си и околния свят, да се забавляват по-често и да се обичат. Смехът се оказва най-доброто хапче против стрес и всякакви болести. Така че правете любов, а не война, смейте се и ще доживеете до дълбоки старини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати