Бърза умора при децата

Умора при децата

Децата изпитват умора от време на време, особено по време на активното си развитието през годините. Като цяло дрямката и малко почивка ще помогнат, за да се излекува умората. Ако детето ви има непреодолима нужда да спя дори и след достатъчна почивка, това може да стане проблематично.

Бързата умора при дете може да посочи нежелан и сериозен медицински проблем. Важно е да се намери причината за умората на детето ви, така че то да може да получи правилна диагноза и лечение.

Има няколко неща, които могат да причинят силна умора при деца. Причините могат да включват депресия, сърдечна или бъбречна недостатъчност, алергии, вируси, анемия, нездравословни хранителни навици, заседналият начин на живот, липса на сън, вирусна инфекция и някои видове имунни нарушения.

Умората може да е резултат от много заболявания, така че може да бъде трудно да се установи веднага диагнозата. Нарколепсия е рядко, но сериозно състояние, което може да доведе до силна умора, последвана от внезапни и неконтролируеми епизоди на заспиване.

Умората се появява, когато тялото реагира на нуждата от почивка и сън. Прозявката и чувството, че вашите деца искат да се забавят или затворят очите си и да подремнат се оказват най-честите признаци.

Специалистите посочват, че други общи симптоми на екстремна или хронична умора може да включват възпалено гърло, болки в ставите, проблеми с паметта, сънливост, болки в мускулите и понякога увеличени лимфни възли в областта на шията. Ако умора на вашето дете е в ход и симптомите на прекомерна умора през последните 6 месеца или по-дълго са доста чести се обърнете незабавно към лекар.

Ученици

Предупреждения

Когато умората започне да променя начина на живот на детето, образованието и качеството на живот, става важно да се установи защо то е изключително уморено или се уморява бързо. В редки случаи силна умора в съчетание с други симптоми, като загуба на тегло, липса на апетит, кръвотечение от носа, нарушено зрение, бучки, главоболие или болка може да се дължи на някои видове рак в детска възраст като левкемия. Ако детето Ви приема лекарства като антидепресанти, лекарства за болка, кашлица и антихистамини, то може също да изпитва умора и тези симптоми и пак трябва незабавно да уведомите педиатъра си.

Лечение

Лечение на бързата умора при детето ви може да бъде предизвикателство, ако тя е била диагностицирана с медицинско състояние или заболяване. Лечението на умората може да бъде толкова просто като смяна на дозата на лекарставата или премахване на антихистамини от лечението. Почивката е другото важно нещо, детето трябва да получава достатъчно почивка през нощта, защото тя е важна част от лечението.

Рейтинг

5 0
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати