Да нашарим великденските яйца с отпечатъци

Великденски яйца с отпечатъци

Всеки знае как се боядисват яйца, но замисляли ли сте се как можете да разнообразите традиционните техники за украсата им? Защото можете да ги нашарите и с отпечатъци. Ето няколко изпитани метода за получаването на отпечатъци върху великденските ви яйца.

- Най-лесният метод да нашарите великденските яйца с отпечатъци е като се снабдите с листенце от някаква зелена подправка и стар дамски тънък чорап от ликра. Листата на магданоза вероятно са най-подходящи за тази цел.

Прилепете листенцето на магданоза върху яйцето, пуснете го в чорапа и здраво го завържете. Боядисвайте го по обичайния начин и след като го извадите от чорапа ще видите отпечатъка на магданозеното листенце. Тук говорим в единствено число, за да ни разберете по-лесно, но можете да поставите върху яйцето и няколко магданозени листенца.

- По аналогичен начин, както боядисвате яйцата с листенца пресни билки можете да им придадете и винтидж стил, използвайки дантела. Опаковайте в нея свареното яйце и го пуснете в чорапа. Колкото по-плътно сте поставили дантелата около яйцето, толкова по-хубав отпечатък ще се получи.

Великден
Снимка: pasja1000/pixabay.com

Друга, също доста сполучлива идея за получаване на отпечатъци върху великденските яйца, е като потопите самата дантела в боя и после я прикрепите към яйцето. Имайте предвид, че по този начин ще трябва да изчакате поне 10-тина минути, за да може дантелата да се отпечата върху яйцето.

- За отпечатване биха могли да се използват и копринени материи, най-добре стари вратовръзки. Освен тях се снабдете и с памучен бял плат. Преди да сложите яйцата да се варят ги обвийте плътно с копринената материя, а върху нея сложете памучния плат. Вържете добре всяко яйце, което сте омотали по този начин и едва тогава ги оставете пуснете всички заедно да се варят.

Когато ячйцата са готови, ги отвийте и ще установите как копринените шарки от вратовръзката (може и стар шал или какъвто и да е друг копринен плат да използвате за тази цел), са се отпечатали върху яйцата. Една от малко познатите и същевременно много сполучлива техника за нашарване на великденски яйца с отпечатъци.

Яйца за великден
Снимка: ANONYM

Вижте още как да направите мраморни яйца, галактически яйца, боядисване на яйца с памук. Разгледайте идеи за великденска украса на дома.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати