Какво да сготвя набързо за вечеря

Скумрия

Представяме ви рецепта с гъби, която се приготвя бързо и на която можете да разчитате, когато нямате време да сготвите нещо специално. Ето кои са необходимите продукти за гозбата:

Гъби с домати

Необходими продукти: 400 г гъби, 1 стрък праз, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, маслини, 3 домата, 3 с.л. доматено пюре, магданоз, босилек, червен пипер, черен пипер, захар, сол, олио, 1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне: Нарежете лука и праза на ситно и ги сложете в сгорещена мазнина да се запържат, след това добавете бялото вино. Оставете ги да се задушат за 5 минути и прибавете нарязаните и почистени гъби, както и счукания чесън.

Гъби с домати

Покрийте с капак и оставете гозбата да се задуши десетина минути. След това сложете нарязаните на ситно домати, доматеното пюре, сол и щипка захар.

След няколко минути сложете маслините, които сте обезкостили и сте нарязали на шайби. Разбъркайте и накрая сложете черен и червен пипер. Оставете гозбата да се задушава десетина минути и добавете магданоз и босилек на вкус.

Следващото ни предложение е да си направите баница с пилешко месо и малко ориз. Рецептата е особено подходяща, ако имате останали пилешки късчета от пиле на грил например, но пък искате да направите нещо различно. Ако пилето е сурово, налага се да го сварите, преди да започнете да редите баницата.

Баница с месо

Задушете в тенджера 5 глави лук, след което добавете ½ ч.ч. ориз, както и подправките черен пипер, копър, сол. След няколко минути сложете късчетата пилешко месо и добавете 1 ч.ч. вода.

След като оризът набъбне и плънката остане само на мазнина, време е да започнете реденето. Сложете две кори, мазнина, плънка, отново две кори и така, докато свърши плънката.

Важно е да завършите с кора – нарязвате на парчета баницата и поливате с ½ ч.ч. гореща мазнина, както и с 1 ч.ч. от пилешкия бульон. Ако пилето, което използвате не е варено, разтворете ½ кубче бульон и така залейте баницата. Печете в предварително загрята фурна до зачервяване.

Скумрия във фолио

Последното ни предложение е за скумрия на фурна, защото рибата е една от най-подходящите храни за вечеря.

Скумрия в хартия

Необходими продукти: 4 скумрии, пакетче масло, ¼ връзка магданоз, 5–6 скилидки чесън, сол, черен пипер, олио

Начин на приготвяне: Посолявате почистената и измита скумрия, поръсвате и с черен пипер, а в коремната ѝ кухина слагате смес от начуканите скилидки чесън и ситно нарязан магданоз.

След това увивате рибата в пергаментова хартия, която предварително сте намазали с масло. Сложете рибите на скара и печете около десетина минути за всяка страна. Поднася се с хартията.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
весел готвач
весел готвач
12.03.2014 17:29
Аз от малък обичам пържени картофи с яйце. Картофите, нарязани с преса, се запържват в тиган до златисто, в центъра на тигана се прави гнездо, в което се чуква едно яйце, посолява се всичко, може да се добави и малко масло, огънят се намалява, тигага се покрива с капак и до две минути е готово.
3
1