ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Имаш задушаваща връзка? Ето какво да направиш

Имаш задушаваща връзка? Ето какво да направиш

Задушаваща връзка

Много често, дори без да осъзнаваме как точно се случва това, се оказваме в задушаваща връзка. Ще разпознаете, че и вие сте в примката на подобни взаимоотношения, ако забележите някои от следните признаци на задушаваща любов – той/тя непрекъснато иска да сте заедно и да получава внимание, не ви оставя сами нито за минутка, не ви позволява да излизате без него/нея, ревнува ви за щяло и нещяло, против е да общувате с други и се сърди, когато го правите.

Също така не може да правите любимите си неща, нито да се занимавате с вашето хоби. Трябва да отдавате 100 процента от времето и вниманието си само на партньора си. А ако не го правите, може да бъдете нахокани и да понесете купища обвинения.

Ясно е, че подобна ситуация трудно се понася. Как да се справим със задушаваща връзка? . Ето няколко полезни любовни съвети.

Спасявайте се!

Половинката не бива да ви задушава

Ако човекът не си заслужава, ако не се обичате достатъчно и не държите толкова силно един на друг, а също – ако не виждате бъдеще с него, просто се спасявайте. Разделете се, докато е време. Подобна проблемна връзка връзка ще ви унищожи като идентичност след време и ще осъзнаете, че от самите вас не е останала много. В случай че това е вашето решение, не позволявайте в бъдеще да попадате отново в подобен капан. Или го правете само тогава, когато наистина човекът си заслужава. В момента, в който стигнете до раздяла, ще усетите отново глътка въздух и ще почувствате, че може да дишате и за себе си – казано образно.

Отвърнете му със същото

Ако не искате да се разделяте и обичате партньора си твърде много, но искате тази задушаваща връзка да се промени, за да може да не се чувствате супер потиснати, трябва да изработите стратегия за промяна. Може да опитате с директно отвръщане със същото. Просто се дръжте с него/нея по абсолютно същия начин. Дори може да преувеличавате понякога, за да се набие на очи това поведение. Би трябвало тази демонстрация на задушаваща любов веднага да бъде забелязана. Това е един от начините, които позволяват на човек да разбере грешките в собственото си поведение и да се промени. Затова – покажете на партньора си, че постъпва грешно.

Разговаряйте!

Задушаваща любов

Ако горното не свърши работа, опитайте да проведете спокоен, сериозен и градивен разговор. Не е нужно да се карате, да обвинявате и да натяквате. Просто обяснете, че имате нужда от малко простор, но не защото не искате да сте заедно, а защото всички хора извършват и други дейности, освен свързаните с техните половинки. А също – защото ако направите нещо за себе си, после ще сте по-пълноценни във вашата връзка. В никакъв случай не позволявайте на човекът отсреща да се почувства ненужен и не го отблъсквайте. Повторете му, че го обичате – ако наистина е така. Предложете му да си въведете режим – поне по един час или два дневно, през които всеки от вас ще върши „негови си работи“. Дори не е нужно да сте на отделни места - може да сте заедно, но просто всеки да се занимава със свои интереси.

Потърсете психолог или семеен консултант

Ако те може сами да се справите с проблема и не срещате разбиране, но искате да запазите връзката си, обърнете се към психолог или семеен консултант. Може да посещавате специалистите поотделно или заедно. Те ще ви посъветват и ще поработят и с двама ви паралелно така, че да превърнете взаимоотношенията ви в една истинска щастлива връзка, която дава едновременно свобода в любовта.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати