Тайните на смеха

Тайните на смеха

Чувството за хумор отдавна вълнува умовете на учените, които се опитват да разгадаят произхода му. Засега все още няма доказателства за систематични разлики в нещата, които мъжете и жените намират за смешни.

Въпреки това все пак има сценарий, според който се проявяват лесно разликите между мъжете е жените в това отношение. Американският специалист по изследване на смеха Робърт Проувин твърди, че момчетата от малки обичат да се правят на клоуни.

Бъдещите мъже от ранно детство обичат да се шегуват и да разсмиват момичетата. Същият този модел учените открили и при самотни хора. Мъжете се опитват да покажат пред дамата чувството си за хумор, а дамите отчаяно търсят такива мъже.

Според Проувин подобно поведение е изработено в резултат на желанието на човек да си намери добър сексуален партньор. Той смята, че когато жената се смее в присъствието на мъж, това не е друго, а сигнал за покорност.

Според друга теория разликата между женското и мъжкото чувство за хумор е обусловена не от биологични, а от културни разлики. Много изследвания доказват, че хора, които заемат по-високо положение в обществото, по-често използват хумор в общуването си.

Те го правят, за да укрепят още повече властта си или докато следват принципа разделяй и владей. Прекомерното количество женски смях в обществото най-вероятно просто отразява факта, че мъжете имат повече власт от жените.

Смях

Възможно е обаче в тези случаи жените да манипулират мъжете. Учените твърдят, че смехът влияе върху слушателя в две посоки. На първо място, както всеки неочакван силен звук, смехът стимулира поведението ни и ни поставя в състояние на повишена готовност.

Второ – смехът влияе върху емоционалното ни състояние, тъй като хуморът от детските години се асоциира у човека с положителни емоции. И жените, и мъжете използват преимуществата на влиянията на смеха, но при различни обстоятелства.

Жените обикновено са внимателни с непознати мъже, но с помощта на смеха могат да разредят малко напрежението, да повлияят върху настроението на мъжа и да превърнат срещата в позитивна.

Ако обаче мъжът приложи подобен трик, това ще накара жената да се настрои още по-напрегнато спрямо него и ще превърне ситуацията в по-комплицирана.

Вижте още защо да комбинирате упражненията със смях за супер фигура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Любовчето
Любовчето
14.10.2016 03:29
Ма
1
0