Тайните на смеха

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Тайните на смеха

Чувството за хумор отдавна вълнува умовете на учените, които се опитват да разгадаят произхода му. Засега все още няма доказателства за систематични разлики в нещата, които мъжете и жените намират за смешни.

Въпреки това все пак има сценарий, според който се проявяват лесно разликите между мъжете е жените в това отношение. Американският специалист по изследване на смеха Робърт Проувин твърди, че момчетата от малки обичат да се правят на клоуни.

Бъдещите мъже от ранно детство обичат да се шегуват и да разсмиват момичетата. Същият този модел учените открили и при самотни хора. Мъжете се опитват да покажат пред дамата чувството си за хумор, а дамите отчаяно търсят такива мъже.

Според Проувин подобно поведение е изработено в резултат на желанието на човек да си намери добър сексуален партньор. Той смята, че когато жената се смее в присъствието на мъж, това не е друго, а сигнал за покорност.

Според друга теория разликата между женското и мъжкото чувство за хумор е обусловена не от биологични, а от културни разлики. Много изследвания доказват, че хора, които заемат по-високо положение в обществото, по-често използват хумор в общуването си.

Те го правят, за да укрепят още повече властта си или докато следват принципа разделяй и владей. Прекомерното количество женски смях в обществото най-вероятно просто отразява факта, че мъжете имат повече власт от жените.

Смях

Възможно е обаче в тези случаи жените да манипулират мъжете. Учените твърдят, че смехът влияе върху слушателя в две посоки. На първо място, както всеки неочакван силен звук, смехът стимулира поведението ни и ни поставя в състояние на повишена готовност.

Второ – смехът влияе върху емоционалното ни състояние, тъй като хуморът от детските години се асоциира у човека с положителни емоции. И жените, и мъжете използват преимуществата на влиянията на смеха, но при различни обстоятелства.

Жените обикновено са внимателни с непознати мъже, но с помощта на смеха могат да разредят малко напрежението, да повлияят върху настроението на мъжа и да превърнат срещата в позитивна.

Ако обаче мъжът приложи подобен трик, това ще накара жената да се настрои още по-напрегнато спрямо него и ще превърне ситуацията в по-комплицирана.

Вижте още защо да комбинирате упражненията със смях за супер фигура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Любовчето
Любовчето
14.10.2016 03:29
Ма
1
0