Как да имаме плочки на корема

Упражнения за плочки на корема

Без значение дали плочките на корема са ваша дългосрочна фитнес, или пък просто искате да изглеждате добре по бански, плоският корем е мечта на много хора. Оформените мускули изискват много работа, лишения и упоритост.

Добрата новина е, че няма нужда ежедневно да прекарвате часове във фитнеса. Вместо това, някои умерени промени в диетата и в начина на живот биха били достатъчни, за да имате плочки на корема.

Правете повече кардио. То увеличава сърдечната ни честота, което води до изгаряне на мазнини. А изгорените мазнини са единственият начин добре оформените ни коремни мускули да станат видими.

Обикновено за добри резултати са нужни между 150 и 300 минути аеробни упражнения на седмица. Такива са тичането, вървенето, карането на колело или плуването.

Тренирайте и мускулите на корема. Дори и да нямате мазнини, ако те не са изваяни, коремът ви също няма да изглежда такъв. Имайте предвид, че сами по себе си тези тренировки няма да стопят мазнините в областта.

Не се концентрирайте единствено върху упражнения, които са насочени директно за корем. Включвайте и такива, които напрягат няколко мускулни групи едновременно, а коремните – индиректно.

Опитайте и високоинтензивни интервални тренировки. Те представляват редуване на упражнения с много висок интензитет с кратки периоди на почивка. Хубавото на тези тренировки е, че могат да се правят по всякакъв начин без специфична екипировка – можете да редувате подскоци с почивка; спринтове в парка.

Увеличете приема на белтъчини. Диетата, богата на протеини, е най-добрият начин да стопите мазнините по цялото тяло. По този начин ще храните и мускулите си. Храни, богати на белтъчини, са особено полезни след тренировка.

Плочки на корема

Обикновено те са и нискокалорични и хранителни, което ги прави идеални за целта. Важно е да приемате и повече фибри. Храните, богати на тях, са засищащи и нискокалорични. Едновременно с това влакнините подпомагат загубата на килограми и топенето на излишните мазнини.

Трябва да знаете, че само един от тези методи не е достатъчен. Важен е комплексен подход и постоянство. Ако искате да събирате погледи с изваяния плочки на корема през лятото, то мерки трябва да предприемете още през зимата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати