ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Колко калории изгаряме по време на ходене?

Колко калории изгаряме по време на ходене?

изгаряне на калории с ходене
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Ходенето е отличен начин за упражнения, който може да ви помогнат както да отслабнете, така и да подобрите здравето на сърдечно-съдовата си система.

Ако искате да отслабнете, може би се чудите колко калории изгаряте, разхождайки се. Няма еднозначен отговор, тъй като изгарянето на калории е свързано с редица различни фактори, включително вашето тегло, скорост на ходене, терен и др.

Калкулатор за калории

Повечето калкулатори, които ще откриете онлайн, ще вземат предвид много повече допълнителна информация от вашето тегло и скорост на ходене. Те вземат под внимание факторите, които влияят на вашия метаболизъм като възраст, пол, ръст и тегло (BMR), както и интензивността на упражненията (MET), които правите и продължителността им. Изберете възможно най-точният, за да установите колко калории може да изгорите за час или два разходка.

Как да увеличите изгарянето на калории?

След като сте установили колко изгаряте при наличните фактори, може би се чудите как бихте могли да увеличите този процент.

Освен теглото и темпото ви, други фактори могат да увеличат изгарянето на калории, докато ходите. Ето начини да направите ходенето по-енергично и съответно по-ефективно:

Опитайте да включите изкачвания в своя пешеходен маршрут, като например стъпала, или да се разхождате в планината. Ако не можете да поддържате динамичен темп по време на цялата си тренировка, помислете за интервали на ходене, при които усилията ви се смесват с периодите на по-бавно и релаксиращо ходене.

ходене

Например, загрейте с по-висока скорост за около 10 минути. След това, за останалата част от разходката си, редувайте по-бавно и по-бързо ходене през равен интервал от време.

Колкото повече ходите, толкова по-висок процент изгорени калории ще имате. Естествено, през седмицата ще ви е по-трудно да си осигурите продължителни разходки. Затова опитайте да отидете на няколко по-дълги разходки през уикенда, например за повече от час.

Носенето на раница също може да доведе до изгаряне на калории. След като сте ходенето се превърне в рутина, може дори да искате да добавите малко бягане. Опитайте подход за разходка и джогинг, където се разгрявате с ходене, а после редувате джогинг с ходене, за да се възстановите.

Поддържайте висока мотивация

Помислете за водене на статистика на пешеходните ви екскурзии. Ако имате крачкомер, инструмент, който изчислява вашите стъпки и разстоянието, което сте изминали, можете да записвате колко стъпки сте направили всеки ден. Поставяйте си по-високи цели и ги следвайте. Като погледнете назад, ще останете доволни от постигнатото.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest