Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Съвети при спазване на безглутенова диета

Съвети при спазване на безглутенова диета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190208
Българско саламурено сирене

След като сте на безглутенова диета, симптомите ви на непоносимост ще отшумят, което би трябвало да ви помогне да продължите да избягвате глутена. Може да е трудно да започнете безглутенова диета, тъй като толкова много храни съдържат глутен, но можете да предприемете стъпки, за да улесните прехода.

Премахнете глутеновите храни от кухнята

Когато започнете безглутенова диета, почистете кухнята си. Отървете се от всякакви храни, които вече не можете да ядете, и старателно почистете кухненските си уреди. Не използвайте същите кухненски прибори и уреди за храни, съдържащи глутен, и тези, които са без глутен,

Подгответе се за хранене сред други хора

Ако отивате на социално събитие в къщата на приятел, донесете ястие за споделяне, което е безопасно за вас. Тогава гарантирано имате нещо, което можете да ядете спокойно. Когато вечеряте, носете списък с всички съставки, които съдържат глутен, за да можете да се консултирате с готвача, преди да поръчате храна. Много храни съдържат глутен и е добре да ги знаете.

Потърсете алтернативи на любимите си храни с глутен

Едно от най-трудните неща за започване на нова диета е притеснението, че вече няма да можете да ядете любимите си храни. Все повече и повече храни без глутен стават достъпни, което улеснява намирането на алтернативи. Погледнете в секцията без глутен на вашия хранителен магазин и потърсете онлайн рецепти без глутен. Експериментирането с различните опции ще ви помогне да намерите такава, която да работи за вас. Знаейки, че не е нужно да се отказвате от любимите си храни, ще улесните спазването на безглутенова диета.

Планирайте храненията си

Планирането на дневните ви хранения сериозно може да улесни спазването на безглутенова диета. И особено ще ви помогне с това какви преработени храни можете да ядете. Говоренето с добър диетолог може да ви помогне да започнете и да гарантира, че получавате достатъчно от основните хранителни вещества в новата си диета.

Придържането към хранене без глутен със сигурност ще бъде предизвикателство за вас в първите седмици. Но свикнете ли, много скоро ще видите ползите от този вид диета и с охота ще го следвате.

А ако се чудите кои са безглутеновите храни, надникнете в галерията ни горе, където ще откриете примери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати