ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Грешни фитнес правила

Грешни фитнес правила

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182465
Фитнес
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Има няколко насадени правила във фитнеса, които са по-скоро грешни. Те не бива да се следват стриктно, защото е вероятно да ви доведат до нулеви резултати или ефектът от фитнеса и спорта да е почти никакъв. Все пак не отхвърляйте съветите на инструктора си, но имайте едно наум. Ето ги и тях:

Тренировка до спукване!

Абсолютно грешно и ненужно е да смятате, че ако тренирате до пълно изтощение, това ще ви гарантира желаната фигура. Ежедневните натоварвания не са препоръчителни, защото тялото има нужда от почивка. Ако го преуморявате, възможно е дори да предизвикате никакъв резултат от тренировките си. Мускулите имат нужда да си починат и да укрепнат, за да станат силни. Ако включите в спортния си режим ден-два с по-лека програма или абсолютна почивка, мускулатурата ви ще релаксира и ще е готова за следваща пълноценна тренировка.

Яйца

Протеините правят мускулите!

Тялото има нужда от определено количество протеини ежедневно. Ако приемате по-големи дози то просто ще ги изработва от протеините така, както от въглехидрати и мазнини. Дневната доза белтъчини, от която се нуждае тялото ви е около 1.2 – 1.5 грама на килограм тегло – количество, което е достатъчно за изграждането на нови мускули и задоволяване нуждите на организма. Не прекалявайте с приема на протеини, а го заменете с добри въглехидрати, които са важни за оформянето на мускулната тъкан от протеините.

Сутрешният крос тренира краката достатъчно!

И това не е докарай вярно. Много хора смятат, че след като са тичали половин-един час в парка или на пътеката, това е напълно достатъчно натоварване за тях. В резултат на тази заблуда доста трениращи влизат в залата и започват да изпълняват упражнения за всички останали части на тялото, но не и за бедра.

Тренировки

Запомнете, че от степента на тренираност на краката и най-вече на корема зависи добрата форма на цялото ви тяло. Това ще рече, че мускулатурата на цялата ви фигура се тренира напълно дори ако правите упражнения само за бедра или коремни мускули.

Приятелката ми изглежда супер, ще спазвам нейната програма!

Няма по голяма грешка от това, да се впуснете да тренирате по нечия чужда програма. Това, че определен комплекс от упражнения действа добре на фигурата на ваша позната не означава, че ефектът ще е същият и върху вас.

Индивидуалната програма е строго определена и изготвена специално за 1 човек, не за много! Разбира се, възможно е и вие да постигнете добри резултати с нечия чужда програма, но внимателно трябва да наблюдавате как тялото ви реагира на комплекса упражнения от нея. Най-добре е да пригодите даден режим към спецификите на своите мускули.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати