ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Акваджогинг за красиви крака

Акваджогинг за красиви крака

Акваджогинг за красиви крака

За да бъдат краката и дупето ви стегнати и целият ви силует да се промени, тренирайте акваджогинг. Това е вид фитнес, който се изпълнява само във вода.

Всъщност това е джогинг във вода, който позволява да се тренират долните мускули на тялото, а именно – на краката и на дупето. За да мине тренировката правилно, трябва да сте с пояс за плуване.

Можете да вземете дъска за плуване, важното е нещо да ви държи над водата. Това е необходимо, за да не достигате със стъпалата си до дъното на басейна.

Джогингът във вода е доста по-различен от джогинга по земя. По време на акваджогинга ставите ви не се натоварват толкова много, като при обикновеното тичане.

Акваджогинг за красиви крака

Това предпазва от много травми. Акваджогингът предлага много повече приятни усещания. Натоварването върху мускулите е много по-голямо при акваджогинг.

Това се получава, защото се налага да се преодолява съпротивлението на водата. Благодарение на това калориите се изразходват много по-бързо, отколкото при обикновения джогинг.

Половин час обикновен джогинг ви помага да изгорите двеста и четиридесет калории, а половин час акваджогинг – триста и четиридесет калории.

Освен стягането на мускулатурата и загубата на излишните килограми акваджогингът стимулира циркулацията на кръвта, спомага за подобряването на координацията.

Акваджогингът тренира тялото да бъде издържливо и активизира дейността на сърдечно-съдовата система. Акваджогингът е много полезен при борбата с целулита.

Налягането на водата оказва върху съединителната тъкан същото въздействие, каквото и антицелулитният масаж. Първите тренировки по акваджогинг се провеждат, като се потопите във водата до гърдите.

При следващите тренировки нивото на водата може да бъде по-ниско, при това положение натоварването нараства, но нараства и ефектът от тренировките.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати