Полезни храни, които ви пречат да отслабнете!

Здравословно хранене

Здравословното и полезно хранене невинаги означава и най-нискокалоричното. Има много храни, които по начало са полезни за здравето и в същото време не ви помагат в борбата за сваляне на килограми. Вариантът е да ги приемате, но по-рядко и в ограничени количества. Ето кои са те:

Картофи

Леснодостъпни и вкусни, те доказано пречат на отслабването. Когато в диетата ви пише да похапвате зеленчуци, се има предвид всичко друго, но не и картофи. Те водят до подуване на стомаха и газове. Картофите попадат в групата на тежките въглехидрати и приемът им трябва да се ограничи до минимум.

Тежки въглехидрати

Въглехидрати

Освен картофите в групата на тежките въглехидрати влизат още захарта, белият ориз, продукти от бяло брашно и други. Те трябва да се похапват умерено през деня и никога на вечеря. Въглехидратите носят енергия, която не ви е необходима преди сън. Точно обратното, на вечеря е добре да похапнете леки храни, които не товарят стомаха като риба, пилешко, зеленчуци и други.

Чаша мляко

Млякото е изключително полезен продукт, който снабдява тялото с калций. С напредване на възрастта обаче приемът му трябва да се разреди, тъй като организмът ни усвоява все по-малки количества от млечната напитка. Освен това носи и немалко калории, а както знаем, с годините метаболизмът се забавя и те се изгарят много по-трудно. За да се възползвате от всичките ползи на прясното мляко, като в същото време запазите тънката си талия и крепкото си здраве, просто разредете приема му.

Мляко

Здравословните храни

Под този надслов стоят редица храни, които са полезни, нискокалорични, но за жалост – не дотам засищащи апетита. За да намалите теглото си, наистина е нужно да снижите калорийния прием, но няма как по цял ден да хрупате краставици и марули.

Здравословните храни са подходящи за междинните хранения, не и за основните. В тях е добре да заложите на нещо наистина хранително, здравословно и в същото време – нискокалорично. Това е формулата за успешно отслабване и поддържане на здравословно стройната фигура.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати