Физическото натоварване развива мъжкия мозък

Мъж

Шведски учени от Гьотербургския университет твърдят, че физическите упражнения не само че са полезни за развитието на мъжките мускули, но също така и за развитието на сивото вещество на представителите на силния пол.

Експерти твърдят, че колкото по-добро е физическото състояние на един мъж, толкова по-развит е мозъкът му и интелектуалното му ниво. За да увеличи един мъж обема на мозъка си, изследователите предлагат следното:

Всеки ден – кардиотренировки

Това са упражнения за издържливост, които подобряват работата на сърцето и, колкото и да е странно, увеличават обема на мозъка.

Риба

Всеки ден да се яде риба

Тя е много полезна за мозъка. Ако давате на тийнейджър риба поне веднъж в седмицата, интелектуалното му ниво ще се развие с много по-бързо темпо, отколкото ако не консумира риба.

Спорт

Зеленият чай като ежедневна напитка

Експертите препоръчват и по-често да се пие зелен чай. През деня в човешкия мозък се образува веществото аденозин, което предизвиква умствена умора. Кофеинът, който се намира в чая, блокира изработването на аденозин.

Трябва да се спи по обяд

Ненапразно има места по света, където сиестата е задължителна. Надвиши ли обаче обедният сън 20 минути, ще се събудите в ужасно състояние, така че не прекалявайте.

Кръстословици и пъзели

Друго, което развива мозъка, е решаването на кръстословици и реденето на пъзели. А ако слушате всеки ден и любимата си музика, ще покажете блестящи интелектуални резултати при един евентуален тест.

Ето и някои вкусни рецепти за риба

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати