Октомври е най-добрият месец да започнете диетата

Диета

На почти всеки му се е налагало да се подложи на диета, за да свали няколко килограма, които обикновено е натрупал по време на празниците. Особено опасни за талията са дните около Коледа и Нова година. Вече съществуват много диети и режими, има различни модели на хранене, от които всеки може да си избере. Оказва се, че не само диетата е от значение, но и времето, през което да я започнем.

Ново изследване предполага, че октомври е най-добрият месец за започване на диета. Поради незначителната промяна на килограмите през летните месеци повечето хора са все още на най-ниското си тегло в началото на есента.

Свалянето на натрупаното тегло по време на зимните празници може да ви отнеме до пет месеца според изследователи от Корнел фууд и Бранд лаб.

След октомври телесното тегло се увеличава заради празниците, които продължават до началото на януари. Според изследователите този модел е отразен в три богати държави, въпреки че е в различни периоди на годината.

Всеки покачва теглото по време на празниците – американци, германци, японци. Това казва д-р Брайън Уонсинк, който е съавтор на изследването. Теглото на германците расте около Великден, а японците обикновено напълняват по време на Златната седмица – поредица от празници, които се провеждат в края на април и началото на май.

Въпреки това периодът на Коледа и Нова година показва най-значителните увеличения на теглото. През това време американците добавят средно 0.6 килограма, германците напълняват с 0.8 килограма, а при японците увеличението на теглото е с 0.5 килограма.

Д-р Уонсинк казва: Вместо новогодишна равносметка направете октомврийска. По-лесно е да се избегне натрупването на килограми през почивката, отколкото да се отървете от тях, когато вече са факт. Направете си план през септември или октомври, така че да не е нужно да прекарате осем месеца в опити да свалите излишните килограми. Колкото по-малко качите по време на зимните празници, от толкова по-малко ще трябва да се отървете след това.

Отслабване

Проучването е проследило телесното тегло и моделите на измененията му при близо 3 000 души, от които 1781 са американци, 760 са немци, а японците са 383. Всички участници получили безжични електронни кантари, на които записвали теглото си всеки ден.

Изследването също така установило, че хората, които се претегляли всеки ден след празниците, много по-бързо загубили излишните килограми. Те се върнали към нормалното си тегло само след месец.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати