Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Чувствам се грозна и никой не може да промени това

Чувствам се грозна и никой не може да промени това

Чувствам се грозна и никой не може да промени това
Имам проблем относно самочувствието, който се надавах да реша като променя външния си вид. Боядисах си косата, смених дрехите и грима, но уви отвътре си останах все същото затворено момиче. Това ми пречи много в отношенията ми с хората. Дори с приятелите си не мога да се отпусна и да се почувствам красива. Винаги моите приятелки ми се виждам красиви, а аз - грозна. Каквото и да направя, не се чувствам по-комфортно. Започвам да мисля, че всичко е в главата ми. Дори не мога да започна връзка с мъж без да се притеснявам, че съм толкова грозна и след като спи с мен ще ме остави.

Разбира се имала съм няколко връзки през живота си, но ми отнема много време да се доверя. Преди няколко седмици се запознах с един мъж. И двамата живеем в чужбина от няколко години, но в различни държави. Имаме и 8 години възрастова разлика, която в комбинация с ниското ми самочувствие, ме кара отново да започвам размислите дали наистина ме харесва или просто му се прави секс.

Той директно ми е правил множество комплименти, които ми е трудно да възприема. Чувствам се грозна и никой не може да промени това. Харесвам го, но сама избягах от него, защото ми е трудно да се доверя. Как да преодолея този проблем, който ме отдалечава от хората и ме кара да се чувствам некомфортно?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (10)

Изпрати
No name
No name
04.10.2015 15:24
Чета съветите на останалите и още повече се изморявам. Много е лесно някой да каже не го мисли, я по-ведро, я с повече самочувствие, но като гледаш отстрани е лесно, а не като си потопен в нещата. Аз не е смятам за грозна, напротив, но въпреки това имам много проблеми с околните и вечно старадам, че някой не ме харесва и оценява.
Според мен, създай си сама високо самочувствие, без да е прекалено, разбира се. Това ще привлече много хора. Никой не харесва сдухан, вечно самосъжаляващ се човек. Хората с виоко самочувствие са като магнит за другите.
0
0
axinia
axinia
21.09.2015 22:58
Когато бях малка ,бях много симпатично дете,а сестра ми -голяма красавица,всички я обожаваха ,аз растях в нейната сянка и често се комплексирах.След години се оженихме и родихме .След раждането аз се разхубавих ,а сестра ми погрозня,така ,че- всичко е преходно...
0
0
Айдо
Айдо
21.09.2015 14:33
И аз също съм затворен в себе си, но боли ма уя колко съм готин,сладур живея си живота гледам да изкарвам парички боли ма уя за красота :)
1
1
axinia
axinia
18.08.2015 21:33
, Когато се раждаш, ти плачеш, а светът се радва. Живей своя живот, така че когато умреш, светът да плаче, а ти да се радваш. " Американско -индианска поговорка
0
3
axinia
axinia
18.08.2015 19:32
много ми е чудно , защото грозните хора ,които съм познавала имат страшно самочувствие ,а вие защо мислите, че сте грозна ...я малко по - ведро,с повече самочувствие ...покажете на света ,че сте нещо повече от другите.
2
3
А.
А.
09.08.2015 00:11
Права си - никой не може да ти помогне, освен ти самата...
Глези се, приемай комплиментите ... щом ти ги правят, значи има причина, не се страхувай да поемеш риск да се влюбиш да живееш...
Никога не се срамувай от тялото си...
Усмихвай се, усмихнатите хора са още по - красиви ...
1
4
ФорматА4
ФорматА4
29.07.2015 10:49
dfghjkl, не мога да разбера какъв е твоят психологически проблем, че с такава агресия. Явно ти самият, си от типа хора, които споменавам. Ем, добре. И за протокола - като ме обиждаш поне го пиши на кирилица, с по-малко правописни и пунктуационни грешки. Ама от къде едно едноклетъчно да има толкова акъл. А относно мъжа ми и какво ме съветва.. Хмм, честно ли? Учи ме аз как да пляскам майки на неземно тъпи хорица (И щото си умен, сигурно ще решиш, че пак говоря за теб. Е, споко, ти не си толко тъп, все пак едноклетъчното, изпълнява няколко фунции, за да съществива)

Поздрави и усмихнат ден, човекоподно!
2
8
Гергана
Гергана
29.07.2015 09:12
Мило момиче, и аз имам същия проблем. Това много ми пречи в работата,в отношенията,в общуването...Дълго време ме беше срам да се съблека. Чак сега започвам да имам малко повече самочувствие,при положение че преди бях и по-слаба и т.н.
Всичко е в главата ти! Както се чувстваш ти,така ще те възприемат останалите!
5
6
ФорматА4
ФорматА4
28.07.2015 18:25
"Чувствам се грозна и никой не може да промени това." Докато си казваш това нищо в живота ти няма да се промени. Защо не се приемеш такава каквато си? И аз не съм красавица, даже никак. С грим, без грим - същата съм. Обаче въпреки, че знам, че не съм красива, си знам, че си имам добро страни в характера и не ми дреме особено. Ако някой ми каже, че съм грозна се съгласявам с него и започвам да се хиля, защото аз може да съм грозна, но само човек, който смята външността за критерии, значи е безмозъчен. И по-добре грозна, от колкото без мозък. Така, че спри да се депресираш, това няма да промени нещата. Ти си си ти и няма смисъл да се самосъжаляваш. Никой не избира колко красив да се роди, а всъщност красотата е абстрактно виждане. Важното е каква си отвътре. Може би този мъж това вижда. Както моято мъж. Той казва, че съм най-красивата, при условие, че аз съм толкова нефотогенична и като балон (пълна съм). Така, че спри да си вътлпяваш неща, който не зависят от теб.
5
4
Х
Х
28.07.2015 14:48
Явно всичко е в главата ти..
влязла си в този филм,че не изглеждаш добре и не можеш да излезеш от него....Ти като не позволяваш на някой да е до теб и да промени това...така няма да стане...
5
5

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 6
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: