Може ли и как се лекува депресия без антидепресанти?

Може ли и как се лекува депресия без антидепресанти?

Депресията е състояние, в което човек се променя психически, а понякога и визуално. Може ли и как се лекува депресия без антидепресанти?

1

Депресия

Депресия - актуални теми, авторски публикаци и съвети. Всичко на тема Депресия от Ezine.bg. Преглед на статиите за Депресия. Онлайн журнал за здраве, звезди, дом, семейство и Депресия.
Депресия - Изненадващи признаци на депресия

Изненадващи признаци на депресия

11.02.20190253

Депресията обикновено се свързва с чувството на подтиснатост, тъга и безразличие. Но освен тези мрачни емоционални чувства тя има и физически проявления, които никак не са за подценяване. Вижте изненадващите признаци на депресия.

Депресия - Ето как да се мотивирате, за да се справите с депресията

Ето как да се мотивирате, за да се справите с депресията

13.01.2019082

Ако страдате от депресия, знаете, че няма как лесно да се освободите от състоянието. За да се почувствате като себе си, обикновено се изисква комбинация от медикаменти, терапия и навици за здравословен начин на живот.

Депресия - Начини да преодолеете следродилната депресия

Начини да преодолеете следродилната депресия

28.11.2018091

Вече сте майка, имате нов член на семейството, но… Нещо ви тежи, изпитвате постоянни съмнения, бе ще се справите с новата ситуация. Ето начини да преодолеете следродилната депресия!

Депресия - Причини да не се наспивате добре през нощта

Причини да не се наспивате добре през нощта

28.09.20180977

Много хора спят по-малко от необходимото или не успяват да си починат достатъчно през нощта. Ето какви може да са причините за това.

Депресия - Сигурни знаци, че се нуждаете от промяна

Сигурни знаци, че се нуждаете от промяна

23.09.201802693

В забързаното ежедневие много често така се претоварваме, че нямаме време да поспрем и да си обърнем необходимото внимание.

Депресия - Само 4 дни! Толкова трае ефектът от отпуската

Само 4 дни! Толкова трае ефектът от отпуската

17.09.2018068

Есента настъпва с пълна сила и много от нас вече са взели по-голямата част от полагаемия се годишен отпуск.

Депресия - Диета за намаляване на риска от депресия

Диета за намаляване на риска от депресия

03.09.20180167

Ако темпът на покачване на хората с депресия продължи, едва след няколко години състоянието ще бъде второто най-тежко в световен мащаб, изпреварвано само от сърдечносъдовите заболявания

Депресия - Гони ви депресия? Започнете да спортувате веднага

Гони ви депресия? Започнете да спортувате веднага

28.08.20180166

Чували сте, че алергиите са бичът на нашето време. Безспорен факт. Но не само те, а и депресиите и изобщо всички форми на депресивните състояния. Около 1 млн. българи страдат от някаква форма на депресия, като едва 8 процента от тях имат диагноза

Депресия - Възстановяване след депресия - съвети за самопомощ

Възстановяване след депресия - съвети за самопомощ

19.07.20180373

Всяка година депресията засяга милиони хора по света. Това е изключително вредно и опасно състояние, което, за съжаление, все още до голяма степен се подценява и от обикновените хора, и от експертите.

Депресия - Живеете ли на автопилот, проверете по тези признаци

Живеете ли на автопилот, проверете по тези признаци

16.06.201801640

Често хората си задават въпроса дали живеят пълноценно и срещат трудности в отговора му. Ако и на вас ви е трудно да определите къде се намирате по скалата на щастието, вижте в галерията признаците, че живеете на автопилот.

Депресия - Средства срещу лека депресия

Средства срещу лека депресия

07.06.201801514

Депресията е заболяване, което не трябва да се пренебрегва. Ако състоянието ви е тежко, антидепресантите могат да спасят живота ви. Но медикаментите имат не само ползи, а и странични ефекти. Експертите смятат, че за хората с лека депресия те могат да са п

Депресия - Защо вечно сте уморени?

Защо вечно сте уморени?

04.06.20180361

Ето някои неща, които могат да обяснят на какво се дължи постоянната умора. Ако 10-15 дни непрекъснато сте уморени, направете промени в програмата си – намалете работата, прехвърлете част от домашните задължения, откажете някои ангажименти и. . .

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни