Мама и Бебе

Мама и Бебе

Мама и бебе, и всичко за тях. Съвети за бъдещи и настоящи майки и техните бебета.
Съвети за млади майкиСъвети за млади майкиПовечето майки изпитват притеснение дали ще се справят с гледането на дете. Ето няколко съвета за млади майким които ще ви помогнат да осъзнаете, че този момент е много повече прекрасен.
Помощ! Течащ нос при бебеПомощ! Течащ нос при бебеТечащият нос при бебетата не е сериозен проблем, но може да причини дълги и безсънни нощи за техните родители.
Как да се справите с повръщането при бебета и децаКак да се справите с повръщането при бебета и децаПовръщането на бебето или детето може да е притеснително за родителя, но обикновено не е причина за сериозна тревога.
Колко тежи и расте бебето по месециКолко тежи и расте бебето по месециВсяка майка се притеснява от това дали бебето ѝ наддава достатъчно на тегло и дали расте достатъчно. Да не е прекалено хилаво или пък да расте прекалено бързо.
С този метод ще приспите новороденото за по-малко от минутаС този метод ще приспите новороденото за по-малко от минута
02 Септ.
Антония Р.
Нов метод, демонстриран от медицинската сестра Ле Ти Ан, ще ви покаже как може да приспите новороденото си бебе за по-малко от минута. За целта сестрата от Виетнам използва само една кърпа.
Как да возим новородено в колаКак да возим новородено в колаКогато семейството ви се сдобие с нов член, всички са много щастливи. Но покрай радостта от появата на бебето не трябва да забравяте да се погрижите за безопасността му. Когато се налага да возите новороденото бебе в колата, трябва да знаете някои правила
Бабините съвети за новороденото, които не бива да спазватеБабините съвети за новороденото, които не бива да спазвате
26 Август
Антония Р.
Заради натрупания си житейски опит често нашите баби смятат, че са по-осведомени от педиатрите и когато в дома се появи малко бебе, дават съвети, които според лекарите не бива да спазвате.
Безопасност на бебето в колатаБезопасност на бебето в колатаВъпреки че бебетата са много по-издръжливи и притежават имунитет срещу млади и неопитни родители, има няколко неща, които трябва да знаем за това как да осигурим безопасността им.
Как да научим детето да говориКак да научим детето да говориЕдно от най-важните неща, на които трябва да научите детето си, е да говори. Така то ще може да общува пълноценно, да изразява мислите и желанията си, да учи и да се забавлява.
Режим на кърмене на новороденоРежим на кърмене на новороденоЗа да се развива правилно и да наддава достатъчно, трябва да знаете и колко често да кърмите малкото човече.