Мама и Бебе

Мама и Бебе

Мама и бебе, и всичко за тях. Съвети за бъдещи и настоящи майки и техните бебета.
Как да откажем детето от нощното храненеКак да откажем детето от нощното храненеВ България повечето хора смятат, че нощното хранене на бебето трябва да се спре след като то навърши 1 месец. Много майки се придържат към това и правят опити, но на каква цена?
Дешифрираха бебешкия езикДешифрираха бебешкия езикЛесно ли е да разбере майката защо бебето плаче, какво изразяват крясъците му? Невъзможността да се ориентират околните за желанията и нуждите на бебето идва от това, че не разбираме бебешкия език.
Бебеносенето - забравена традиция с много ползиБебеносенето - забравена традиция с много ползиНапоследък все повече се говори за бебеносенето. Може да е нов термин за вас, но на практика е традиция, съществуваща от векове. В днешно време изборът на носилка на бебето е огромен, шал, слинг, т. нар мей тай. . .
Кърменето след първия месецКърменето след първия месецЛекарите са единодушни по темата с кърменето. То подсилва имунитета на бебето, с помощта на кърменето връзката между майката и бебето се заздравява.
Кърменето след първия месецКърменето след първия месецБроят на нормалните хранения за бебета на възраст от един до шест месеца е доста разтегливо понятие - някои се кърмят само четири пъти за 24 часа, докато други имат 13 хранения на ден
Рецепта за домашен бебешки кремРецепта за домашен бебешки кремВсяко новородено има нужда от сериозен набор бебешка козметика за поддържане на нежната бебешка кожа и борба с възпаленията, каквото е неизбежното и често срещано подсичане. Как да приготвим домашен крем за бебета?
Как да отучим бебето да спи при насКак да отучим бебето да спи при насДа приспиваш бебе е изморително. Още по-изморително е да спиш с бебето си. На практика това отнема времето за спокоен сън – по-голямата част от нощта прекарваме в страх, че можем да го натиснем или съборим.
Как да науча бебето да спи в кошаратаКак да науча бебето да спи в кошаратаВсяка майка се радва да заспива с бебето си, но друго е, когато мъничето може да спи спокойно и само. Ето как да научим бебето да спи спокойно в кошарата си.
Обичайни повръщания при кърмачетоОбичайни повръщания при кърмачетоДетето суче бързо и лакомо, преди края на храненето то оставя биберона, изчервява се, заплаква, свива се, повръща и изхвърля по-голямо или по-малко количество мляко.
Колко често е нормално да ака бебето?Колко често е нормално да ака бебето?Вече сте разпитали ваши приятелки или пък сте намерили търсената от вас информация относно колко често трябва да бъде къпано вашето бебе. Но знаете ли колко често е нормално да ака бебето?